Zavřít reklamu

Aktualizace: Shazam podporoval offline režim už v minulosti, ale až s příchodem nové verze 11.6.0 funkci oficiálně představil.

Shazam pod křídly Applu získává první větší aktualizaci, která oficiálně představuje jednu ze zásadních funkcí. Populární aplikace pro rozpoznávání hudby totiž podle poznámek k aktualizaci dostává offline režim. Funkce pracuje na té bázi, že pokud Shazam použijete pro rozponání skladby v době, kdy nejste připojeni k internetu, tak si aplikace nahrávku uloží a jakmile získá připojení, tak ji porovná s databází a ukáže vám, o jakou skladbu se přesně jedná.

Offline režim si můžete vyzkoušet vcelku jednoduše. Stači si aplikaci aktualizovat, aktivovat na iPhonu letový režim a následně v aplikaci kliknout na hlavní tlačítko uprostřed obrazovky pro zahájení detekce. Shazam vás následně upozorní, že nahrávka byla uložena. Jakmile letový režim deaktivujete a připojíte se k síti, zobrazí se v aplikaci název rozpoznánané skladby a uloží se do sekce Můj Shazam.

Po akvizici Shazamu Applem můžeme s největší pravděpodobností očekávat i další zajímavé novinky. Tvůrci aplikace se nechali slyšet, že ji budou i nadále aktualizovat tak, jak doposud a pro uživatele by se tedy prozatím nic změnit. Apple se při oznámení akvizice nepochlubil, jaké má s aplikací plány, ale očekává se hlubší integraci do Apple Music. Podle zdrojů TechCrunch zaplatil Apple za Shazam 400 milionů dolarů, gigant z Cupertina však částku oficiálně nepotvrdil.

shazam-offline-mode-FB

Dnes nejčtenější

.