Zavřít reklamu

Google vydal beta verzi internetového prohlížeče Chrome 64, v rámci které mohou uživatelé vyzkoušet spoustu zajímavých funkcí. Těšit se mohou na vylepšené blokování vyskakovacích oken či na možnost vypínání zvuku automaticky přehrávaných videí. Pravděpodobně se vám už stalo, že jste si otevřeli několik karet zároveň a najednou začala z některé hrát hudba. Procházet jednotlivé karty a zjišťovat, odkud vítr vane, je otravné, což si Google uvědomuje, a proto do další verze svého prohlížeče zakomponoval užitečnou funkci.

Automatické přehrávání je v nadcházející verzi vypnuto. Pokud však budete chtít obsah spustit, stačí to nastavit v nabídce oprávnění anebo přes zelený zámek v URL panelu, přičemž nastavení se nedělá globálně, ale pro každou kartu zvlášť. Pokud například posloucháte na YouTube písničky, a potom otevřete stránku, na které se začne automaticky přehrávat video, písničky z YouTube nebudou jiným zvukem nijak narušeny, dokud to sami nepovolíte.

Dále beta verze slibuje bezpečnostní opatření, jež zabrání automatickému přesměrování na jinou stránku. Pokud dojde k pokusu přesměrování, bude o tom uživatel informován. V neposlední řadě prohlížeč získá podporu HDR videí (u Windows 10 je kvůli tomu vyžadována aktualizace Windows 10 Fall Creator Update) a funkci Split View pro lepší multitasking. Na své si přijdou i vývojáři, kteří mohou využívat rozhraní API Resize Observed.

7C0F91B0-8DD3-40EE-BAA8-C27EC0A88312

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.