Zavřít reklamu

Kdybych za mě osobně měl vyzdvihnout tu nejlepší vlastnost letošních iPhonů, byla by to jednoznačně podpora rychlého nabíjení. Nabít baterii iPhonu X na polovinu kapacity za půl hodiny, je něco, co neodmítne nikdo z nás. Nic ale není tak růžové, a tak i rychlé nabíjení od Applu má pár háčků. Tím prvním je, že si musíte za nemalé peníze dokoupit výkonný USB-C adaptér a Lightning/USB-C kabel. Druhý problém pak nastává při cestování autem, kde rychlé nabíjení nejste schopni využít. Tedy za předpokladu, že nevlastníte nabíječku do auta UniqueSync Premium od iFrogz, na kterou se dnes podíváme. K tomu si od stejné značky představíme čtveřici odolných kabelů.

iFrogz UniqueSync Premium

iFrogz UniqueSync Premium Universal Car Charger

iFrogz UniqueSync Premium je na první pohled klasický adaptér do zapalovače automobilu. Tělo je tvořeno kompletně z hliníku, a tak neudělá ostudu ani v interiéru luxusnějšího vozu. Vrchní část adaptéru je osazena dvojicí klasických USB portů, kdy jeden nabízí výstupní proud 2,4 A (jako iPad nabíječka) a druhý pak dokonce 3A. Výstupní napětí pak při uvedeném proudu dosahuje na klasických 5 V. Zajímavostí je ale i to, že právě druhý zmiňovaný port podporuje technologii Quick Charge 3.0 od Qualcommu, a tak se hodnoty dostávají až na 9V/2A, popřípadě 12V/1,5A, tedy zkrátka na výkon 18W.

Nás jakožto majitele iPhonů ale zajímá, jak rychle se skrze 3A port nabijí nové iPhony. Provedl jsem celkem tři testy s iPhonem 8 Plus a iPhonem X, kdy oba se telefony nabíjely z 1 % baterie při zapnutém letovém režimu a režimu nízké spotřeby. iPhone X se přesně za 30 minut dostal na 42 % baterie. iPhone 8 Plus pak na 48 %. Dobrou zprávou je, že na stejné hodnoty se dostanete i v momentě, kdy budete jiné zařízení nabíjet skrze druhý port, v čemž spočíval třetí test. Někteří výrobci totiž u nabíječek do auta deklarují společný výkon, a tak při využití všech portů klesá rychlost nabíjení. To však v případě iFrogz UniqueSync Premium naštěstí neplatí. Pokud tedy budete skrze adaptér nabíjet zároveň iPhone i iPad, pak se obě zařízení dobijí úplně stejně rychle, jako kdyby se nabíjela samostatně.

Jestliže tedy chcete svůj iPhone rychle dobíjet i během jízdy v autě, pak s nabíječkou iFrogz určitě neuděláte krok vedle. Výhodou jsou dva výkonné porty, šasi z hliníku a stejně tak i poměrně nízká cena 18 €, tedy v přepočtu nějakých 390 Kč. Apple sice na svých stránkách už prodává nabíječku do auta od Belkinu, která podporuje rychlé bezdrátové nabíjení (na 50 % za 30 minut), ale ta disponuje jen jedním USB-C portem, je z plastu a hlavně je téměř dvakrát dražší. Nevýhodou recenzovaného adaptéru je pak absence certifikace MFI, i proto je cena nižší.

iFrogz UniqueSync Premium kabely

Od iFrogz se nám do rukou dostala i čtveřice kabelů s různými konektory a nechyběl mezi nimi ani USB/Lightning a USB-C/USB-C kabel, tedy ideální pro Apple uživatele. Jednotlivé kabely se mezi sebou liší jen konektory, barvou a délkou. Zpracované jsou úplně stejně, vždy však skutečně kvalitně. Zatímco konektory jsou chráněny eloxovaným hliníkem, samotný kabel je chráněný pleteným nylonem, což je v poměru cena/kvalita to nejlepší, co můžete v kategorii kabelů aktuálně zakoupit.

Pokud se zaměříme přímo na Lighning kabel, tak tomu nechybí certifikace MFI (Made for iPhone/iPad/iPod). Barevně laděný je do elegantní černé a jeho celková délka činí 1,5 metru, tudíž je o půl metru delší než ten, který dostanete spolu s iPhonem. Jestliže se vám tedy originální Lighning kabel od Applu láme v jednom kuse a už vás omrzela jeho téměř nulová odolnost, pak je řešení od iFrogz pro vás jako dělané.

  • Nabíječku do auta a kabely od iFrogz zakoupíte přímo zde
iFrogz Car Charger FB

Dnes nejčtenější

.