Zavřít reklamu

Apple se snaží, aby měly jeho produkty co nejmenší dopad na životní prostředí. Lisa Jackson, která v cupertinské společnosti působí na pozici viceprezidentky pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativy, se v rozhovoru rozpovídala o tom, jak Apple navrhoval své nejnovější vlajkové lodě, aby byly co možná nejzelenější.

Jackson poskytla rozhovor společnosti GreenBiz už v září krátce po jablečné konferenci, přičemž prozradila, jak jsou nastaveny výrobní procesy u letošních iPhonů. Záznam s rozhovorem se na YouTube objevilo v říjnu, nicméně GreenBiz o něm informoval teprve včera na svém blogu.

Apple chtěl použít při výrobě co nejmenší množství hliníku. Vzhledově se sice iPhone X a iPhone 8 liší, nicméně oba dva modely jsou v podstatě skleněné sendviče s hliníkovým rámem, na který jsou připojené ostatní komponenty. Tavení hliníku je tradiční proces, při němž dochází k impregnaci uhlíku, avšak Apple se snažil co nejvíce snížit dopad na životní prostředí, a proto navrhl design takový, jaký navrhl, a použil technologie využívající obnovitelné zdroje energie.

Jackson zdůraznila, že u iPhonu 8 se emise skleníkových plynů snížily o 11 % v porovnání s iPhonem 7 a o 83 % v porovnání s iPhonem 6.

Apple v zájmu zvýšení efektivity používání papíru podniká důležité kroky. Zatímco balení iPhonu 6s obsahovalo dvě plastové části, oddělující zařízení a příslušenství, u iPhonu 7 přišla společnost s balením, kde funkci dvou rozdělovačů plnil pouze jeden kus plastu. Odstraněním druhého kusu plastu se výrazně zmenšila materiálová stopa balení. A krabičky pro iPhone X a iPhone 8 obsahují o 50 % méně plastů než krabička pro iPhone 7. Apple navázal spolupráci s dvěma novými dodavateli balení, kteří se zavázali k čisté energii.

Jackson ještě zmínila, že Apple plánuje vyrábět své produkty ze 100 % z recyklovaného materiálu. Ale tato iniciativa bude vyžadovat změny v dodavatelském řetězci. Apple ještě musí upřesnit, jak chce daný cíl splnit.

Viceprezidentka se dotkla vládní organizace Environmental Protection Agency, které pomáhala v letech 2009 až 2013.

CE358FE6-0038-4C22-9FE5-6F99441096BA

Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.