Zavřít reklamu

Jednou z nejpříjemnějších vychytávek, které vám jablečný ekosystém nabízí, je bezesporu možnost komunikace přes iMessage či FaceTime. Tyto funkce jsou však s jablečnými produkty úzce provázány a spolehlivá možnost, která by vám zajistila například psaní iMessage z telefonu s Androidem neexistuje. Čas od času se proto najde vývojář, který se pokusí tuto skutečnost změnit a iMessage konkurenční platformě přinést.

Všechny snahy, které doposud možnost posílat iMessage i z telefonů s Androidem přinesly, vždy Apple nemilosrdně zařízl. Není se však čemu divit. Svou službu si hlídá jako oko v hlavě a kdyby chtěl, aby měly možnost posílat a přijímat i telefony s Androidem, dávno by ji vytvořil. Nová aplikace weMessage má však přesto šanci na úspěch.

Má to háček

Celý princip weMessage spočívá v tom, že je k jejímu fungování potřeba MacBook, díky kterému zprávy na telefon s Androidem chodí a díky kterému z něj i odchází. Ke všemu je samozřejmě potřeba i speciální aplikace v MacBooku či správné nastavení obou zařízení. Jelikož však díky MacBooku jablečný ekosystém zcela neopustíte a svým způsobem jste jeho součástí i nadále, byť  o něco méně, nemusel by Apple podle vývojáře, který za touto aplikací stojí, hned jeho dílo zaříznout.

Uvidíme, jak dlouho tedy Apple tuto zajímavou aplikaci ve svém App Storu nechá. I kdyby ji tam však nechal navždy, těžko říci, kolik uživatelů ji začne využívat. MacBook, který potřebujete pro fungování aplikace vlastnit, je totiž opravdu limitujícím kritériem a navíc platí, že lidé vlastnící MacBooky mají většinou i iPhone.

iMessage

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.