Zavřít reklamu

Phil Schiller, který stojí v čele marketingového oddělení cupertinské společnosti, před několika dny poskytl rozhovor holandskému serveru Bright.nl, v rámci něhož se rozpovídal o systému Face ID a rozšířené realitě.

Podle Schillera jedním z cílů Applu, tedy alespoň co se týká Face ID, je vytvořit jednoduché zabezpečení, které budeme chtít všichni. Dále se domnívá, že Face ID je mnohem lepší než technologie rozpoznávání obličeje dostupné v konkurenčních telefonech s Androidem.

Vzpomeňme si na Home Button, který zpočátku sloužil k tomu, abyste se dostali na domovskou obrazovku. Apple potom do něj integroval Touch ID a začal ho používat k multitaskingu, ke spuštění Siri i k aktivaci Apple Pay.

Jakmile však Apple začal pracovat na iPhonu X, potřeboval vytvořit ověřovací systém, který by umožnil odemknout zařízení obličejem při využití Secure Enclave a který by sloužil i ke všem výše uvedeným činnostem. “Museli jsme to všechno vyřešit. Face ID je jedinečná implementace,” zdůraznil Schiller.

Schiller zopakoval i zásady ochrany osobních údajů Applu a podotkl, že vývojáři nemají přístup k údajům tváře třetích stran. Stejně jako u Touch ID, tak i u Face ID jsou data používána k odemknutí telefonu ukládána v prostředí Secure Enclave přímo na iPhonu X. Vývojáři mají přístup k mapě obličeje přes TrueDepth kameru k efektu AR, avšak Schiller dodal, že se nejedná o stejná data jako u Face ID. Schiller strávil také hodně času studováním rozšířené a virtuální reality, neboť zjišťoval, jaký přínos mohou mít tyto oblasti pro uživatele.

Šéf marketingu měl čas i na to, aby řekl něco o zpoždění HomePodu. Původně měl HomePod přijít na trh v prosinci, nicméně Apple v listopadu oznámil, že uvedení inteligentního reproduktoru na trh se posune až na rok 2018. Schiller poznamenal, že je škoda, že se HomePod nezačne prodávat na svátky.

Redaktor holandského deníku Bright.nl se Schillera zeptal, zda se Apple stále drží svého motta “Think Different”. Schiller v odpovědi na tuto otázku poukázal na AirPods, které byly označeny za jeden z nejlepších jablečných produktů. “Jsou to opravdu dva oddělené počítače, které si vkládáte do uší,” dodal Schiller.

face id fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.