Zavřít reklamu

Apple si údajně dělá zálusk na službu pro rozpoznávání hudby Shazam, což by byla jeho jedna z nejvýznamnějších akvizic za poslední tři roky. Shazam je známá hudební aplikace, která používá techniku učení k identifikaci písní, a je dostupná pro systémy iOS, macOS a watchOS.

Shazam je od verze iOS 8 integrován i do inteligentní asistentky Siri, která je tak schopna rozpoznat skladby hrající v okolí. Pokud se například díváte na televizi a hraje v ní nějaká písnička, která se vám líbí, stačí se zeptat Siri: “What song is this?” Potom vám Siri vyhledá danou písničku a prozradí vám, co je zač.

Shazam je také integrován do Apple Music. Pokud si najdete písničku přes Shazam, můžete si ji přidat do playlistu v Apple Music, jestliže jste tedy předplatitelem této jablečné služby. Před několika měsíci jsme vám dokonce přinesli návod, jak si v Apple Music vytvořit playlist, do něhož se budou automaticky ukládat skladby rozpoznané Shazamem. Celý návod najdete zde.

Hudební aplikace má také funkci rozšířené reality, kterou používá k poutavější realitě. Shazam dokáže poznat hudbu, značky a produkty v reálném světě, a tím chce zapojit uživatele a interaktivní zážitky.

Apple by podle důvěryhodných zdrojů mohl koupit Shazam za devítimístní částku. A dokonce se objevila informace, že smlouvu měly společnosti podepsat tento týden a novinku ohlásí v pondělí. Tak se nechejme překvapit.

Shazam

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.