Zavřít reklamu

V minulých měsících jsme vás poměrně často informovali o tom, že se Apple začíná čím dál více angažovat do zdraví svých zákazníků a celkově do zdravotnictví jako takového. Podle některých zpráv to dokonce chvíli vypadalo, že se dočkáme v budoucnu i speciálních klinik zřízených právě Applem. Po včerejšku mají však veškeré zdravotnické plány Applu poměrně výrazné trhliny.

Jablečná společnost včera oznámila, že mozek všech zdravotnických projektů a šéf této sekce Anil Sethi ve společnosti končí. Anil k tomuto kroku přistoupil s ohledem na události předchozích měsíců. V těch totiž lékaři diagnostikovali jeho sestře rakovinu a právě Anil se jí snažil až do konce jejího života se vším vypomoci. V posledních dnech před její smrtí jí pak prý slíbil, že se pokusí v budoucnu péči o pacianty s rakovinou výrazně zlepšit. Tímto směrem se však jablečná společnost v tuto chvíli neubírá a Anilovi tak nezbylo nic jiného, než s ní po dlouhé dovolené, kdy se staral o svou sestru, ukončit pracovní poměr.

Ušlechtilá myšlenka

Místo v Applu se rozhodl vyměnit za vlastní startup, na kterém bude v následujících měsících a letech spolu s jeho partnery pracovat. Jeho cílem je prozatím výrazné zjednodušení přístupu k informacím. Podle toho, jak se bude projekt v budoucnu vyvíjet, bude Anil služby jeho startupu rozšiřovat. Na to je však zatím ještě čas. Svůj projekt by totiž rád budoval hlavně do hloubky, čímž by hrstce svých klientů zajistil opravdu komplexní služby. Apple si však svůj projekt maluje spíše do šířky, tedy tak, že chce obsloužit co největší počet lidí i za cenu, že služba nejspíš nebude až tak komplexní. Anil však přesto doufá, že se v budoucnu s Applem přeci jen střetne a v nejlepším případě s ním uzavře partnerství, ze kterého by mohly obě společnosti těžit.

Snad se tedy Sethimu podaří splnit slib, který své sestře před smrtí dal a lidem, kteří na tom budou po zdravotní stránce opravdu špatně, poskytne díky svým službám co možná největší komfort.

Na fotografii můžete vidět Anila se svou zesnulou sestrou, která mu je pro vytvoření jeho nového projektu inspiraci:

anil tania

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.