Zavřít reklamu

Před několika měsíci jsme vás informovali o tom, že společnost LG usiluje o to, aby mohla dodávat OLED displeje společnosti Apple. Dokonce to vypadá, že dohoda by mohla být blíže, než se původně očekávalo. Před nedávnem se objevila spekulace o tom, že společnosti mezi sebou brzy uzavřou dohodu o dodávkách OLED displejů pro iPhone X, a tím pádem by Samsung ztratil v této oblasti exkluzivitu. Podle všeho ještě nedošlo k samotnému podpisu dohody, nicméně údajně se už na tom intenzivně pracuje.

Samsung byl doposud jedinou společností, která dokázala splnit nároky Applu, a tak zatím jako jediný dodává OLED displeje pro současný iPhone X, avšak společnost LG ho velice rychle dohání.

Apple je známý tím, že odebírá jednu komponentu, ať už se jedná o procesor či displej, od více dodavatelů. Například LCD displeje pro jablečné telefony, tablety a počítače odebírá od Samsungu a LG.

Apple v létě dokonce investoval 2,7 miliardy dolarů do výrobních linek společnosti LG, na kterých by se vyráběly výhradně OLED displeje pro iPhone X. Samsung má tedy v patách nejen LG, ale také mu začíná na tomto trhu konkurovat čínský výrobce BOE, který disponuje hned dvěma velkými výrobními linkami pro výrobu OLED panelů.

iphone x dosah fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.