Zavřít reklamu

Závěr roku s sebou již tradičně přináší mnoho bilancování, hodnocení a porovnávání projektů či produktů jednotlivých světových společností. Na našem webu jsme vám už proto představili například žebříček světových společností podle kvality vedení či žebříček deseti nejlepších technických produktů tohoto roku. Nyní přišla řada na zhodnocení reklam.

Reklamy a jejich sledovanost na YouTube si vzala na starost společnost Adweek. Ani v tomto odvětví si však Apple nevedl vůbec špatně. Jeho reklamní spot s Dwaynem “The Rock” Johnsonem, který využívá ke svému každodennímu “běžnému” fungování jablečnou asistentku Siri, totiž mělo podle údajů společnosti Adweek na všech možných kanálech, mezi které se samozřejmě započítávají i ty soukromé, na osmdesát milionů zhlédnutí. Díky tomuto číslu tak reklama, která vyvolala mezi diváky po celém světě vcelku rozporuplné reakce, vyšplhala na celkové osmé místo mezi nejsledovanějšími reklamami na YouTube roku 2017. Applu se tak podařilo dokonale rozšířit myšlenku toho, že je Siri schopna prakticky všeho a její zakomponování do běžného života vám usnadní mnoho práce.

https://www.youtube.com/watch?v=ufBLI6bB9sg

A kdo že vlastně vyšplhal na stupínek nejvyšší? Paradoxně největší konkurent Applu. Reklamní spot jihokorejského Samsungu totiž získal podle dostupných údajů na 150 milion zhlédnutí, což jej právem řadí na první příčku. Jeho reklama je však opravdu silná a vítězství si bezesporu zaslouží. V Top 10 pak nalezneme například i Adidas, Budweiser, Levi’s, Oreo či Clash Royale.

The ROCKxSIRI Dominate the Day FB

Dnes nejčtenější

.