Zavřít reklamu

Jistě mi dáte za pravdu, když řeknu, že je letošní iPhone X pro většinu lidí drahý a tím pádem i nedostupný. Přesto se mezi námi najdou jedinci, kteří jej chtějí získat za každou cenu a jsou kvůli němu schopni udělat prakticky cokoliv. Skvělým příkladem může být smutný případ, který se před pár dny odehrál v Kalifornii.

Dvaatřicetiletý otec od rodiny Danny Carlos si před pár týdny zakoupil iPhone X. Protože mu však nejspíš úplně nevyhovoval, rozhodl se jej prodat přes aplikaci Letgo, tedy jakýsi bazar, který můžete znát i z našich luhů i hájů. Zanedlouho poté, co inzerát na Letgo zveřejnil, se mu ozvali dva mladíci s tím, že by měli o jeho iPhone X zájem. Danny tedy na nic nečekal, sedl do auta a odjel na rušnou benzínku, na které se měl s mladíky setkat a předat jim telefon.

Zbytečná smrt

Mladíci však přišli na místo setkání s jasným plánem a když jim Danny iPhone předváděl, vzali nohy na ramena a pokusili se mu i s jeho telefonem uprchnout. Jeho majitel je však samozřejmě začal honit. V tu chvíli však jeden z dvojice vytáhl zbraň a přesně mířeným výstřelem Dannyho postřelil. Záchranka, kterou přivolali svědci incidentu, pak už mohla jen konstatovat smrt. Pokusy o oživování totiž selhaly již na místě.

Prakticky okamžitě po incidentu se rozjelo v okolí Redwood City, kde se celá tragédie odehrála, rozsáhlé vyšetřování, které zahrnovalo mimo jiné získání dat od provozovatele Letgo. Ta navedla vyšetřovatele na jasnou stopu a po pár dnech mladíky bez problému zadrželi. Oba se k činu přiznali, podle svých slov však nikomu ublížit nechtěli. Jejich plán jednoduché loupeže se však zvrtl a kvůli tomu jednali tak, jak jednali.

Nyní jsou oba muži obvinění z vraždy drženi ve věznici Alamada Country a čekají, jak se bude celá situace vyvíjet. Ať však soud dopadne jakkoliv, mladému otci od rodiny to život bohužel nevrátí. Snad se tedy o takových případech budeme v budoucnu dozvídat co nejméně. Vraždit kvůli telefonu za třicet tisíc je totiž opravdu velmi smutné.

iPhone X review FB

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.