Zavřít reklamu

Určitě mi dáte za pravdu, když řeknu, že za úspěchy, které Apple sklízí díky svým iPhonům, iPadům, Apple Watch, Macům a dalším produktům, stojí tvrdá práce jeho vedení, které se snaží celému kalifornskému gigantu udávat směr. Není se proto čemu divit, že za skvěle zvládnuté vedení získá jablečná společnost čas od času nějaké ocenění.

Druckerův institut sestavil před pár dny žebříček 250 špičkových technologických společností, které jsou podle něj nejlépe spravovány a samotný Apple umístil na pozice nejvyšší. Pomyslné zlato sice Applu vyfoukl konkurenční Amazon, stříbrná příčka je i tak pro vedení společnosti velkým zadostiučiněním a odměnou za tvrdou práci. Na Amazon navíc Apple ztratil pouhého 0,6 bodu, což je při pohledu na rozestupy mezi dalšími společnostmi umístěnými v žebříčku opravdu minimální rozdíl.

drucker-institute-ranking-e1512492344960

Velmi slušné hodnocení

Pořadí sestavili odborníci z Druckerova institutu podle pěti kritérií – spokojenost zákazníků, rozvoj a péče o zaměstnance, inovace společnosti, sociální odpovědnost a finanční síla. Ve všech pěti kritériích však Apple obstál na výbornou a jeho nejhorším výsledkem byly čtyři hvězdy z pěti. Oproti prvnímu Amazonu Apple vyniká nejvíce v sociální odpovědnosti, do které je zahrnut například jeho boj proti AIDS či snaha fungovat co možná nejekologičtěji.

Malou kaňkou na hodnocení Applu jsou pak čtyři hvězdy u spokojenosti zákazníků. Vzhledem k událostem minulých měsíců, mezi které můžeme započítat například pozdní spuštění prodejů iPhonů X, jejich nedostatek či poměrně špatný stav iOS 11 při jeho vypuštění, se však nejspíš není čemu divit.

I tak je však druhé místo pro Apple velmi příjemnou vzpruhou a motivací do dalších let. Ukazuje mu totiž, že to, co dělá, má rozhodně smysl a tvrdá práce, kterou jeho manažeři odvádí, se jim vrací plnými doušky. Na druhou stranu by však bylo bláhové podobné žebříčky přeceňovat a vyvozovat z nich nějaké velké závěry. Přeci jen jsou mnohdy sestavovány poměrně subjektivně.

tim-cook-auburn-ad

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.