Zavřít reklamu

Vypadá to, že trendu posledních let, kterým je bezesporu vyjadřování se pomocí emoji, jen tak neunikneme. Sdružení Unicode, které má dění okolo barevných ksichtíků a všechny podobné zábavičky na starost, totiž již na nových emoji pracuje a podle jejich prvních návrhů bychom se mohli dočkat malé “emojácké” revoluce.

O osudu emoji rozhodnou technologické společnosti

Podle nejnovější zprávy od Unicode bychom se totiž mohli díky krom desítek nových emoji dočkat i možnosti měnit jejich směřování. To ve zkratce znamená, že bychom dostali možnost auto, které je otočeno předkem doleva otočit doprava či plavec, který nyní plave doleva, by mohl nově plavat i doprava. Celá tato novinka však závisí alespoň podle pár řádků z webu Unicode na rozhodnutí technologických společností tuto novinku implementovat. Pokud k tomu nakloněny nebudou, nejspíš se jí nedočkáme. Pokud se pro ní přeci jen rozhodnou, ale nebude jich dostatek, může nastat problém v zobrazování a tím pádem by ztratila celá novinka smysl.

Krom změn směru emoji, o kterých rozhodnou z velké části sami prodejci, se však můžeme těšit i na plno dalších novinek, mezi kterými nalezneme například zkumavku, smutné hovínko, slavícího smajlíka, plešatého člavěka či zrzky. Většinu emoji, které jejich mateřská společnost ve své sbírce nechá, se s téměř stoprocentní pravděpodobností objeví už ve druhé polovině příštího roku jako součást nového iOS 12. Apple však jejich příchod zařadí nejspíš až do některé z prvních větších aktualizací tohoto systému. Do první verze totiž emoji zpravidla nedává.

Nechme se tedy překvapit, jak se prodejci k nové možnosti postaví či nikoliv. Věc by to byla bezesporu zajímavá, otázkou však je, zda užitečná natolik, že by byla v systému potřeba. To se však dá na druhou stranu říci i o Animoji z iPhonu X.

Reversible Emoji FB

Zdroj: emojipedia

Dnes nejčtenější

.