Zavřít reklamu

Před několika týdny jsme vás informovali o tom, že tchajwanská společnost Quanta Computer, která mimo jiné vyrábí i Apple Watch, poznamenala, že momentálně pracuje na produktu pro rozšířenou realitu pro jednu nejmenovanou společnost, pravděpodobně pro Apple. A nyní na povrch vyplouvají další informace, které pouze nasvědčují tomu, že cupertinská společnost opravdu dokončí do roku 2019 vlastní inteligentní brýle.

Společnost Quanta Computer se údajně spojila s izraelskou společností Lumus, která se také zabývá rozšířenou realitou, respektive vývojem čoček pro inteligentní brýle. Všechny dosavadní projekty společnosti Lumus zobrazují AR brýle, přičemž společnost Quanta Computer by měla proměnit zmíněné projekty v realitu.

Ari Grobman, CEO společnosti Lumus, poskytl agentuře Bloomberg rozhovor, v rámci něhož uvedl, že společnost Quanta Computer bude vyrábět AR čočky pro jiné technologické firmy. Díky tomu, že uvedené firmy spojily své síly, se stanou AR čočky pro nositelná zařízení dostupnějšími, a tím pádem se sníží i celkové náklady na budoucí produkty. A čím nižší budou náklady, tím nižší bude pořizovací cena přístroje.

“Quanta Computer navrhla, aby AR headsety stály méně než high-endové smartphony,” řekl Grobman.

Prozatím však není stoprocentní, zda Quanta Computer a Lumus spolupracují s Applem na budoucích inteligentních brýlích Apple Glass, respektive iGlass. I když na druhou stranu, všechny dosavadní zprávy zmíněné spolupráci nasvědčují.

Apple údajně vyvíjí AR headset se speciálním displejem, vestavěným procesorem a operačním systémem zvaným rOS. Prozatím cupertinská společnost vyrábí prototypy a zkoumá různé vstupní metody, jako jsou dotykové panely, aktivace hlasu, ovládání gesty a další.

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.