Zavřít reklamu

Nejsou to jen iPhony, které se dočkají v příštích letech znatelných vylepšení. Jeden z nejspolehlivějších analytiků Ming-Chi Kuo je totiž podle své nejnovější analýzy zaměřené na jablečnou společnost přesvědčen, že se v následujících dvou letech dočkáme výrazných vylepšení i u MacBooků a Apple Watch.

Letošní iPhony dostaly do vínku novou desku plošných spojů, která umožňuje vysokorychlostní přenosy dat. A jelikož to zatím vypadá, že se nový typ desek osvědčil, Apple je nejspíš v příštím roce použije i pro své MacBooky. Tím by podle Kua ušetřil opravdu výrazné množství vnitřního místa a navíc by připravil půdu pro příchod nového rozhraní USB 3.2, které by mělo využívat propustnost zhruba 20 Gb/s.

Nové desky plošných spojů však mohou přinést i další velmi zajímavou věc – Face ID. U iPhonu X je totiž TrueDepth kamerka obsluhována právě touto deskou, díky které může celá technologie fungovat tak rychle, jak ji známe nyní. Implementace nového typu desek by proto mohla příchod Face ID i na ostatní produkty od Applu předznamenat.

Apple Watch dostanou lepší antény pro LTE

Zkrátka však nepřijdou ani jablečné kukačky. Ačkoliv s nimi Apple vládne pevnou rukou světu a drží si prvenství pro nejvíce prodávanou nositelnou elektroniku, chce své hranice posunout ještě o kus dále. A kde jinde s vylepšováním začít než u letošní novinky – LTE.

LTE připojení potřebuje ke svému fungování anténu, díky které jsou schopny připojení k síti. Ta je sice v nynější verzi velmi spolehlivá a uživatelé s ní starosti nemají, podle Kua je však na jejich vylepšeních ještě zapracovat. Nová verze antény, na které podle něj Apple pracuje, proto nabízí ještě stabilnější příjem signálu a lepší odolnost proti výkyvům teploty či vlhkosti.

Vývoj nové antény pro Apple Watch je však podle Kua opravdu složitý a v příštím roce se jej nedočkáme. Mnohem reálnější je podle něj rok 2019. Do té doby by totiž mohlo LTE u hodinek teoreticky podporovat daleko více států a tím pádem by měla nová anténa větší smysl. Tak či tak Apple touto technologií svým pronásledovatelům minimálně na jeden rok uteče a trh s nositelnou elektronikou si podmaní ještě více.

Nechme se tedy překvapit, zda se Kuo svou předpovědí trefí či nikoliv. Vylepšení, která ve své zprávě představil, jsou však opravdu zajímavá a určitě by mnoho uživatelů potěšily.

Apple family iPhone Apple Watch MacBook FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.