Zavřít reklamu

Softwaroví vývojáři Applu zažili poměrně krušný týden a měli dost napilno. Před pár dny museli řešit chybu v macOS, která umožňovala přihlásit se pod administrátorem i bez znalosti hesla. Apple však naštěstí problému přišel rychle na kloub a vydal opravou aktualizaci. Dnes ráno ale musel urgentně řešit další, o něco závažnější chybu. Uživatelům po celém světě se totiž začaly úderem 15. minuty po půlnoci samovolně restartovat iPhony.

Problém je tak absurdní, že je až k nevíře, jak se něco podobného mohlo stát právě Applu. Chyba v notifikačním systému totiž způsobuje, že jakmile zařízení překoná časovou hranici 2. prosince 00:15, tak se začne obnovovat springboard, což je část iOS obstarávající domovskou obrazovku s aplikacemi. Restarty springboardu pak probíhají opakovaně každých třicet vteřin. Po každém takovém restartu je vždy potřeba znovu zadat přístupové heslo.

Ačkoli je problém skutečně rozsáhlý, tak naštěstí nepostihl úplně všechny uživatele. Chyba se totiž týká jen aplikací, které zobrazují pravidelné denní notifikace, tedy různé aplikace na cvičení, meditaci a dokonce i některé hry. Pokud nějakou takovou aplikaci ve svém zařízení máte nainstalovanou a povolili jste jí zasílání upozornění, pak vás problém pravděpodobně postihl také.

Restarty springboardu se šířily po celém světě postupně jako lavina a vzhledem k časovému pásmu odstartovaly v Austrálii. Pokud problém trápí i vás, pak nejrychlejším řešením je zakázat notifikace právě aplikacím, které zasílají upozornění pravidelně každý den. Úplného odstranění problému pak docílíte tak, že aktualizujete na nový iOS 11.2, se kterým Apple přispěchal dnes ráno. Právě to byl hlavní důvod, proč společnost vydala aktualizaci takto netradičně o víkendu. I když se tedy jedná o skutečně absurdní problém, který by se Applu stávat určitě neměl, přeci jen se musí kalifornskému gigantovi jedno nechat – problém vyřešil opravdu bleskově.

iPhone respring FB

zdroj: reddit

Dnes nejčtenější

.