Zavřít reklamu

O tom, že se společnost Apple dlouhodobě angažuje v boji proti nemoci AIDS či HIV, nejspíš dobře víte. A jelikož na dnešek připadá právě den boje proti AIDS, začal se již včera Apple na tuto událost patřičně připravovat.

V první řadě dnes jablečná společnost oznámila, že se jí letos podařilo vybrat díky prodejům Product (RED) produktů, tedy těch s odstínem červené, velmi úctyhodných 30 milionů dolarů. Za tuto částku lze pro představu koupit 144 milionů dávek léku, které zabraňují přenosu HIV z matek na jejich děti.

Apple však samozřejmě s dobročinností ani zdaleka nekončí. Aby na tuto problematiku upozornil, rozhodl se ve většině Apple Storů po celém světě obarvit ikonická zářící jablka na červenou. Do svého App Store pak chce zařadit různé materiály, které budou uživatele App Storu o této problematice informovat. V neposlední řadě pak slíbil, že se v příštím týdnu odečte z každého nákupu v kamenném Apple Storu či v aplikaci Apple Store jeden dolar, který též poputuje na dobrou věc.

Podpora Applu je v boji proti AIDS nedocenitelná

Snahy Applu kvituje i jeho viceprezidentka pro životní prostředí, politiku a sociální iniciaivy Lisa Jackson. “Díky tomu, že se do této akce zapojujeme, vidíme významný dopad v oblastech, které jsou tímto problémem svírány a tudíž je potřeba jim pomoci. Jsme ale odhodlání pokračovat v tomto boji dál a naši myšlenku předávat budoucím generacím,” komentovala snahy Applu. Za pravdu ji dává jeden z předních představitelů iniciativy (RED), která se snaží osvětu pomocí světových společností šířit. “Zapojení se Applu do boje proti AIDS je bezkonkurenční. Není to jen ohromující částka, kterou Apple na globální fond rok co rok posílá a pomáhá tak zlepšit mnoho životů. Velký dík mu totiž patří i za osvětu, povědomí a pozornost, které svým jednáním na tento problém směřuje. Jeho obrovská podpora je nedocenitelná a já děkuji všem jeho zaměstnancům, že se do tohoto projektu zapojili a pomohli dosáhnout tak obrovské částky, která snad pomůže tuto nemoc alespoň částečně vymýtit.” řekl.

Snad tedy snahy Applu nepřijdou vniveč a situace po celém světě se díky němu alespoň částečně zlepší.

applestorebrusselsredlogo

Dnes nejčtenější

.