Zavřít reklamu

Ačkoliv se nová technologie zabezpečení Face ID začíná pomalu většině jablečných uživatelů využívajících iPhone X dostávat pod kůži, najdou se i tací, kteří s ní spokojení úplně nejsou. Nemůžou jí sice odepřít její bezpečnost a jednoduchost, na druhou stranu jim však chybí něco, co jim Touch ID bez problému umožňoval.

Na Redditu se dnes objevil poměrně zajímavý mail, ve kterém se jeden z uživatelů nového iPhonu X ptá Craiga Federighiho, tedy ředitele softwarového inženýrství, zda Apple v budoucnu plánuje přidání podpory druhé tváře, která by mohla nový iPhone X odemykat. Mnoho uživatelů totiž naráží na to, že bylo zvyklé svůj telefon “sdílet” se svými partnery či partnerkami díky otisku prstu, kódový zámek jim však prozrazovat nechtějí. Pokud ale začnou využívat iPhone X a chtějí tento benefit dopřát svým drahým polovičkám i nadále, jiná cesta než prozrazení kódu neexistuje.

Ani Touch ID nebylo primárně určeno pro vícero uživatelů

Craig však ve své odpovědi potvrdil, že je Face ID primárně určeno pro autentizaci jednoho uživatele. Z jeho dalších slov je navíc jasně patrné, že ač si je Apple využívání Touch ID pro odemykání telefonu vícero lidmi vědom, plán to rozhodně nebyl. Podporu více prstů dostaly iPhony s Touch ID pouze kvůli lepšímu komfortu pro jejich uživatele. Je tedy více než jasné, že se s podporou více tváří u nového iPhonu X alespoň v následujících pár měsících rozhodně počítat nedá.

email-craig-face-id-touch-id

Rozhodnutí Applu se však nemůžeme v žádném případě divit. Je totiž jasné, že každým přidaným otiskem a potažmo i skenem obličeje se zvyšuje riziko proniknutí do telefonu. Jelikož však chce Apple zajistit bezpečnost svých uživatelů v co možná největší míře, byly by kroky, které by bezpečnost zhoršovaly, holým nesmyslem.

face id fb

Dnes nejčtenější

.