Zavřít reklamu

Připadají vám dětská sluchátka jako zbytečnost? Tento článek vás vyvede z omylu. Firma JBL sluchátka skutečně umí a dětský model JR300 z její produkce není ani náhodou jen marketingovým trikem pro rodiče.

Současný trh se sluchátky je obrovský a je velmi těžké vybrat ta pravá. A vybrat ta pravá sluchátka pro dítě, se může jevit jako ještě složitější. Model JR300 od společnosti JBL je přímo určený pro děti a proto byl hlavním testerem těchto sluchátek můj školou povinný potomek. Vyzkoušela jsem je ale i já a byla jsem spokojená.

Hlavním znakem dětských sluchátek od JBL je funkce Safe Sound, která nedovolí zvýšit hlasitost na více než 85dB. I při této – zdánlivě omezené – hlasitosti je poslech jasný, zřetelný a příjemný. Sluchátka se díky bohatému čalounění vyznačují extrémní pohodlností, která umožňuje i poslech vleže na boku, aniž by vás cokoliv kdekoliv tlačilo. JBL JR300 sedí na hlavě – potažmo na uších – opravdu perfektně.

Velikostně sluchátka lze přizpůsobit jak malým dětem, tak i dospělým. JR300 jsou skládací, takže se pohodlně vejdou i do menší tašky nebo kapsy batohu. Poškození se bát nemusíte – u nás doma sluchátka přežila bez jediné újmy i náročné „zátěžové testy“ a ani po několika týdnech velice intenzivního, každodenního používání doma i „v terénu“ se na nich neobjevil jediný škrábanec nebo poškození.

Ze sluchátekvede vysoce odolný, jednostranný plochý kabel, který se nezamotává ani nijak neláme. Přímo u sluchátka, ze kterého vede, je kabel ještě navíc chráněn průhledným, odolným měkkým plastem. Děti kromě atraktivních barev určitě uvítají i sadu samolepek, kterou si mohou sluchátka vyzdobit – nejlépe ale JBL JR300 vypadají „čistá“ a nepolepená.

 

Po necelém měsíci zkoušení není nic, co bych mohla sluchátkům JBL JR300 vytknout. Jako rodiče mě těší zejména to, že si dítě může užívat kvalitní poslech bez rizika poškození sluchu, i to, že sluchátka nepropustí ani toho nejuječenějšího youtubera. Nikdy by mne nenapadlo, že mohou být sluchátka návyková, ale v případě JBL JR300 to tak skutečně vypadá – dítě by je nejspíš nejraději mělo na uších nonstop. Vyznačují se opravdu neobvyklou pohodlností a odolností. Benefity jak pro dítě, tak i pro rodiče jsou tedy více než jednoznačné, a oba můžeme s klidným svědomím doporučit sluchátka nejen dětem.

Specifikace:

  • Dynamický měnič: 32mm
  • Frekvenční odezva: 20 Hz – 20 kHz
  • Konektor: 3,5 mm Jack
  • Kabel: Plochý, 1m
  • Hmotnost: 108 g
  • Pro děti od 3 let, záruka 24 měsíců.
JBL JR300 FB

Dnes nejčtenější

.