Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Dne 5. října 2017 spatřily světlo světa nové balíčky Vodafone Pass, Social a Chat, netrvalo dlouho a v půlce listopadu je následovaly další dva, Music a Video. I když to název dosti evokuje, nemají zhola nic společného s cestováním, jsou spíše takovou virtuální vstupenkou do světa, kde se spotřebovaná data nepočítají, tedy alespoň v případě vybraných aplikací. Pojďte se s nimi seznámit blíže a zjistit, jak vlastně fungují.

Balíčky Vodafone Pass jsou sestavené na míru potřebám čtyřem různým typům uživatelů, milovníkům sociálních sítí, chatování, poslouchání muziky a sledování videí. Samozřejmě je také lze mezi sebou libovolně kombinovat. Aktivovat si je může každý klient operátora Vodafone využívající tarif nebo předplacenou kartu, které jsou uvedeny pod odrážkami níže.

  • Tarify: Red Naplno, Start 100/200/500 minut, tarify Red LTE a Smart, tarify Red+, #jetovtobě, tarify Red Profi.
  • Předplacené karty: balíček ke kartě Komplet v síti FIX, balíček ke kartě Komplet do všech sítí FIX.

Háčky tu jsou, vina ale není na straně operátora

Aktivace všech balíčků je možná v internetové samoobsluze, mobilní aplikaci, na jedné z kamenných poboček Vodafone, nebo přes nonstop zákaznickou linku 800 770 077. Aby vám vybraný balíček fungoval, nesmíte mít ovšem vyčerpaná data pro univerzální využití, nebo dosáhnout DataStropu. Dle pravidel síťové neutrality, která platí v rámci celé EU, totiž musí k zastavení přenosu dat dojít u všech aktivních služeb současně.

Jaké aplikace můžete využívat v rámci jednotlivých balíčků?

Se Social Passem to můžete rozjet na všech oblíbených sociálních sítích: Facebooku, Twitteru, Instagramu a Pinterestu. Vůbec nezáleží, kolik fotek a videí nahrajete nebo zhlédnete, při používání aplikací vám data ubývat nebudou. Navíc, až do konce ledna za balíček nemusíte platit ani korunu. Poté vás bude stát 99 Kč měsíčně.

Do stejného data je zdarma také Video Pass, jehož prostřednictvím můžete bez toho, že by vám ubyl z cenného FUP limitu jediný megabajt, sledovat videa na YouTube, Netflixu, HBO GO, Amazon Prime Video, Stream.cz, Seznam zprávách a také koukat na TV, a oblíbené pohádky. Následně vám za něj operátor naúčtuje 199 Kč měsíčně.

Pokud potřebujete být neustále v kontaktu s přáteli a obvykle proto chatujete tak intenzivně, že vás z toho bolí palec, určitě oceníte Chat Pass. Ten umožňuje bez počítání dat využívat aplikace: Telegram, Viber, WhatsApp, Facebook Messenger a Vodafone Message+.

Poslední z nabízených balíčků potěší všechny, kteří nedají ani ránu bez muziky. Z aplikací Deezer, Apple Music, Tidal, Music jet a rádií Evropa 2, Frekvence 1, Pigi, Youradio, Rádio Zet, Dance radio a Rádio Bonton si ji mohou pouštět do uší klidně nonstop a z datového balíčku jim to neukousne ani jeden drahocenný megabajt. A to se vyplatí.

Pozor na reklamy a odkazy mimo aplikace

Nechápete, jak to myslíme? Vysvětlíme vám to na názorném příkladu. Představte si, že si prohlížíte například příspěvky na Facebooku a jeden vás zaujme, tak na něj kliknete. V tom okamžiku budete přesměrováni například na YouTube nebo webové stránky, kde se nachází obsah, který jste si chtěli prohlédnout, a data se začnou odečítat z vašeho FUP limitu. To samé platí nečekaně i pro proklik na prohlížeč integrovaný ve facebookové aplikaci.

Reklamy se vám z FUP limitu mohou odečíst proto, že se načítají z různých zdrojů a nemusejí být uloženy přímo u poskytovatele obsahu, jehož aplikaci právě používáte. Pokud dojde k vložení reklamy od nějaké třetí strany, neumí to rozlišit Vodafone a často ani jeho partneři.

Vodafone_pass FB

Dnes nejčtenější

.