Zavřít reklamu

Apple i v letošním roce zve lidi do svých Apple Storů na bezplatnou hodinu výuky programování v rámci svého programu Hour of Code. Zmíněný program je součástí celosvětové kampaně Code.org na podporu výuky programování mezi lidmi se zájmem o danou oblast.

Cupertinská společnost oficiálně oznámila, že týden vzdělávání v oblasti počítačové vědy bude trvat od 4. do 10. prosince, přičemž registrace jsou už od včerejšího dne spuštěny. Před několika lety se Hour of Code organizovala v Apple Storech pouze v rámci Spojených států, ale postupně se rozšířila i do dalších zemí. V letošním roce se Hour of Code vztahuje na více než 500 Apple Storů po celém světě. Bohužel, Česká Republika mezi nimi ještě není.

Apple představil také novou výzvu Hour of Code v aplikaci Swift Playgrounds, v rámci které vyzývá studenty k vytvoření digitálního robota. Jedna z nejhodnotnějších firem na světě, která má perfektně nakročeno k tomu, aby se stala první bilionovou společností, bezplatnými hodinami programování oslavuje Computer Science Education Week.

Tim-Cook-Hour-Code-fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.