Zavřít reklamu

Technologické společnosti se snaží už dlouhá léta vytvořit počítač, který by se ovládal pouze gesty, a tím pádem by uživatel nepotřeboval žádné vstupní zařízení jako klávesnici či myš. Bohužel žádný z navržených prototypů nebyl natolik dokonalý, aby se dostal do sériové výroby a následně na trh. Apple by však mohl být první společností, která by s něčím podobným přišla, čemuž napovídají i patenty, které gigant z Cupertina nyní získal.

Apple získal patent, který byl původně uveden v srpnu loňského roku. Patent popisuje, že uživatel Macu, případně jiného zařízení, na kterém jablečná společnost potají pracuje, by mohl k ovládání používat jednoduchá gesta. Konkrétně by přístroj používal bezdotykové třírozměrné (3D) uživatelské rozhraní.

Jak bylo uvedeno v původní zprávě, systém by používal TrueDepth kameru, kterou Apple představil u iPhonu X. Apple by tím navázal na technologii izraelské společnosti PrimeSense, kterou koupil v roce 2013. Ta se totiž specializovala na technologie trojrozměrného snímání lidského těla a spolupracovala s Microsoftem na vývoji herní konzole Kinect.

Rozhodně se nejedná o první ani poslední patent tohoto charakteru, který Apple získal. Pokud se na to podíváme z druhé strany, Apple už má na svém kontě tolik nezrealizovaných patentů, a tak není zaručené, že se někdy Mac ovládaný gesty stane skutečností.

127F216E-F3C0-451B-AFEC-4367037D2B0D

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.