Zavřít reklamu

Apple poměrně dlouho pracoval na vlastním elektrickém a samořídícím automobilu pod kódovým označením Project Titan. Před nedávnem jsme vás však informovali o tom, že cupertinská společnost plán sestavit vlastní autonomní vozidlo jednou provždy pohřbila, přestože do něj nasypala neskutečné peníze. Začala se totiž zaměřovat výhradně na technologii pro autonomní řízení aut, kterou by potom dodávala výrobcům automobilů.

Samotný CEO jablečné společnosti Tim Cook veřejně přiznal, že v Cupertinu roste velký projekt týkající se autonomních systémů. A nyní vyplouvají na povrch další zajímavé detaily.
Server Jalopnik uvádí, že Apple si pravděpodobně pronajal starý zkušební pozemek Chrysleru, na kterém bude podle všeho testovat autonomní vozidla se svou technologií.

Chrysler dříve používal jeden pozemek ve Wittmannu v Arizoně pro vývoj a testování svých vozidel. Zajímavé je, že Wikipedia uvádí, že Chrysler základnu prodal tamním stavitelům, nicméně informace v internetové encyklopedií mohou být zastaralé. Pokud si Apple skutečně pronajal zařízení, bude mít k dispozici více než 3 000 akrů oplocených a více než 5 000 akrů neoplocených pozemků

Apple už veřejně testuje autonomní vozidla v Kalifornii, přičemž už několikrát jsme vám přinesli exkluzivní fotografie vozidel značky Lexus, na nichž Apple svůj řídící software testuje.

Apple Car koncept

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.