Zavřít reklamu

Máte rádi pořady Carpool Karaoke či Planet of the Apps, které běží na Apple Music? Pak vás následující řádky nejspíš potěší. Apple totiž plánuje svou originální tvorbu v příštích letech výrazně rozšířit a vytvořit službu, která by byla konkurenceschopná pro Netflix či Amazon.

Podle nejnovější zprávy analytické společnosti Loup Ventures by měl Apple do své videotvorby “nalít” do roku 2022 více než 4,2 miliardy dolarů. To by mu mělo zajistit mnoho kvalitních snímků, které budou moci diváci shlédnout jen na jeho platformě Apple Music. Jablečná společnost by se tak ráda kvalitou a nabídkou svého obsahu dotáhla například na konkurenční Netflix či Amazon. Ani ti však nebudou v následujících letech se svou vlastní tvorbou zahálel. Například Netflix by měl pro své pořady vynaložit zhruba 6,8 miliard dolarů, Amazon by ho pak měl svým rozpočtem ještě o půl druhé miliardy předehnat.

Apple Music se výrazně změní

Velkých změn se však dočká i služba, na které jsou a budou veškeré pořady Applu dostupné – Apple Music. To se začne pomalu měnit už v příštích dvou až třech letech a nově se zaměří spíše na širší obsah, který se bude daleko více věcí než jen hudby. Apple se tak díky tomuto kroku vyhne dalšímu vytváření nové služby, která by byla zaměřena speciálně na jeho televizní tvorbu. Integrace do předělaného Apple Music by navíc mohla přinést do řad uživatelů Apple Music novou krev, protože nabídne daleko větší možnosti než nyní. Otázkou však zůstává, zda službu Apple zdraží či ji bude i nadále poskytovat za stejnou cenu. Je též možné, že si vymyslí způsob financování zcela nový.

Nechme se tedy překvapit, co nám Apple v příštích letech na našich obrazovkách představí. Snad se jeho záměry podaří uskutečnit a pořady, které vytvoří, budou vskutku kvalitní. Nynější Carpool Karaoke či Planet of the Apps si totiž zrovna velké ovace nezískaly.

Apple TV 4K 1

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.