Zavřít reklamu

Před nedávnem jsme vás informovali o tom, že se korejským hackerům podařil vytvořit první jailbreak pro iOS 11.1 na iPhone X. Pokud jste si však mysleli, že se tímto počinem obliba jailbreaku opět navrátí a uživatelé jej začnou znovu hojně využívat, spletli jste se. Popularita této zábavičky, která je v očích Applu nenáviděná, totiž upadá každým dnem.

Nedílnou součástí “jailbreaknutého” telefonu je bezesporu jeho alternativná App Store Cydia, který umožňuje stahování veškerých vylepšení či aplikací, které následně telefony poupraví. A právě tato klíčová služba začíná pomalu umírat. Dva ze tří serverů, ze kterých Cydia čerpá, totiž kvůli nezájmu jailbreak komunity jejich provozovatel vypnul. Alternativní App Store tak nyní funguje se značnými omezeními a podle některých zahraničních diskutérů dokonce odpočítává poslední dny svého života.

Obliba upadá

Tomu, že se stal jailbreak po letech fungování mezi uživateli nechtěným, se však divit nemůžeme. Zpočátku sice velká vylepšení a mnoho zajímavých aplikací, které vytvořily pro uživatele daleko přívětivější prostředí nabízel, s příchodem novějších systémů iOS však postupně všechny svízele opadly a uživatelé radši přešli na Applem podporovaný a bezpečný systém.

Pokud tedy nějaké “jailbreaknuté” zařízení vlastníte, nejspíše se s jeho plnou funkčností pomalu rozlučte. Odliv uživatelů se totiž téměř stoprocentně nezastaví a úplná smrt této možnosti úprav je tak víceméně tady.

Jailbreak fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.