Zavřít reklamu

Zdá se vám cena iPhonu X přemrštěná? Vězte, že jsme na tom ještě poměrně dobře. Apple dnes prozradil tři další země, ve kterých do konce roku prodeje nové vlajkové lodi spustí. Minimálně v jedné z nich však mít odbyt zřejmě nebude. Cena, kterou tam kvůli daním a různým poplatkům nastavil, je totiž přímo astronomická.

Dalšími třemi zeměmi, které se na seznam zemí prodávajících iPhone X připíšou, je Kolumbie, Chile a Brazílie. Ačkoliv ceny v prvních dvou jmenovaných zemích ještě nevíme, cenu iPhonu X v Brazílii už ano. Nutno ovšem říci, že jí pořád tak trochu nevěříme.

Neuvěřitelná cena za telefon

Pokud se totiž Apple na svém webu nepřepsal, účtuje si za něj v Brazílii rovných 6999 Brazilských realů, což je v přepočtu na naše koruny více než 46 tisíc korun, tedy zhruba 2150 dolarů. Prodejní cena je tak více než dvakrát vyšší než u iPhonu X v USA.

Na obhajobu Applu však musíme říci, že se na těchto latinskoamerických milovnících fotbalu nějak přehnaně vydělat nesnaží. Brazilské daně a poplatky jsou však zhruba 60 % z ceny výrobku, což se na produktu za 999 dolarů podepíše poměrně citelně. Další činitele, kteří tento markantní cenový nárůst způsobili, však bohužel neznáme.

Pokud se tedy chystáte do Brazílie a vlastníte iPhone X, nejspíš budete za Bohy. Jeho nákup bude totiž v této poměrně chudé zemi opravdový problém.

iPhone X review FB

Dnes nejčtenější

.