Zavřít reklamu

Zdá se vám, že si dnešní zloději dovolí na své oběti daleko více, než tomu bylo v letech minulých? Nejste sami. Své by o tom mohlo povyprávět i jedna mladá žena v Velké Británie. Její příběh, ve kterém hraje hlavní roli právě drzý zloděj, je totiž vskutku neuvěřitelný.

Studentka psychologie Beth z Manchesteru přišla o svůj iPhone již před pár měsíci a po marném hledání po okolí se veškerých nadějí na šťastné shledání vzdala. Před pár dny však zažila při přihlášení na svůj facebookový účet doslova šok. Do zpráv ji totiž přišel vzkaz od někoho, kdo její telefon našel či nějakým způsobem získal. Pokud si však myslíte, že ji kontaktoval skrz jeho navrácení, mýlili byste se.

Ve zprávě ji totiž záhadná osoba žádala o zaslání jejich údajů k iCloudu, aby se z něj mohla odhlásit a začít jej využívat pro své účely. Její telefon je totiž prý v opravně a do té doby, než jej servis vrátí, bude používat telefon právě oné studentky. Beth samozřejmě své heslo neposlala, situace se však pokusila využít a telefon získat zpět. Novému majiteli telefonu proto nabídla, že mu pošle peníze za poštu, když jí její telefon vrátí. Ten souhlasil, telefon však ani po obdržení peněz předem nezaslal.

Nevolejte policii, prokazuji vám laskavost

Když pak zkoušela Beth další způsoby, kterými chtěla získat svůj telefon zpět, situace mezi ní a zlodějem se začala vyostřovat. Nový vlastník telefonu totiž začal vyhrožovat tím, že pokud zavolá policii, může se s telefonem rozloučit na dobro. On ho sice neukradl, nehodlá to však policii vysvětlovat. Už tak prý udělal laskavost tím, že se jí vůbec ozval. S odstupem času pak veškerá komunikace opadla a Beth se tak se svým telefonem rozloučila nadobro podruhé.

Ačkoliv je ztráta či krádež telefonu obrovská nepříjemnost, dá se jí pomocí dobrého kódu a hlavně spuštěné funkce Najít můj iPhone eliminovat na minimum. Ani jednu z těchto věcí však Bethin telefon nesplňoval, tudíž byl pro “nálezce” poměrně snadnou kořistí. Vezměte si proto z tohoto skoro až komického příběhu ponaučení a minimálně Najít můj iPhone nikdy nevypínejte. Vyvarujete se díky tomu mnoha problémům.

iPhone in hands FB

Zdroj: dailymail

Dnes nejčtenější

.