Zavřít reklamu

Apple v uplynulých letech představil už několik působivých modelů, avšak žádný z nich nevyvolal mezi fanoušky cupertinské společnosti takové vzrušení jako iPhone X. Apple sice zapracoval na technologii fotoaparátů, nicméně design od iPhonu 6 nijak výrazně nezměnil.

iPhone X jako první dostal OLED displej přes celou přední část a nový způsob odemykání telefonu zvaný Face ID. Prémiové zařízení se tedy konečně dočkalo radikálního redesignu, na který se uživatelé iPhonů už dlouho těšili.

Systém Face ID neslouží pouze k odemykání telefonu a ověřování totožnosti, ale má spoustu skrytých funkcí, o nichž se baví i uživatelé na Redditu a dalších diskuzních fórech. O víkendu se právě na Redditu objevilo jedno zajímavé vlákno týkající se iPhonu X a jeho Face ID.

Určitě se vám už ne jednou stalo, že vám ráno zazvonil budík, ale neměli jste energii na to, abyste ho ručně vypnuli. U iPhonu X je to mnohem jednodušší, stačí se na telefon podívat a budík se automaticky ztiší.

“Dnes ráno mě vzbudil budík iPhonu X a když jsem se na něj podíval, všiml jsem si, že se jeho hlasitost snížila. Pro ujištění jsem to zkusil znovu a je to opravdu tak,” píše jeden majitel iPhonu X na Redditu.

I když se nejedná o žádnou průkopnickou funkci, ukazuje nám, že Face ID má mnohem větší potenciál, než si mnozí z vás doposud mysleli.

face-id-fb

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.