Zavřít reklamu

Apple už buduje druhé datové centrum v Dánsku, které bude využívat zcela obnovitelné zdroje energie. Vyroste v Jutlandu a zlepšit by mělo dostupnost iTunes, iMessage a App Store v Evropě.

První datové centrum se nachází ve Viborgu na západě země, kde si nyní zakoupil pozemky i Google. Internetová společnost uvedla, že chce zrealizovat datové centrum hned vedle cupertinské společnosti z několika důvodů.

Agentura Reuters uvedla, že dánská vláda zprávu přivítala s otevřenou náručí. Google pravděpodobně ovlivnily stejné tři faktory jako Apple.

 „Je to skvělá zpráva,“ řekl dánský ministr energetiky Lars Christian Lilleholt agentuře Reuters. „Signalizuje to, že má Google v Dánsku nějaké plány, a myslím, že je to proto, že máme pro firmy jedny z nejnižších cen v Evropě, jednu z nejzelenějších energií a vysokou bezpečnost dodávek,“ řekl v telefonním rozhovoru. Dalším faktorem může být i to, že datové centrum bude ležet nedaleko německých hranic.

Apple v červenci oznámil, že v zemi Vikingů vybuduje druhé datové centrum. Jeho první datové centrum vláda označila za největší zahraniční investici v historii země. Google uvedl, že prozatím nemá v dané lokalitě žádné plány, ale chtěl by v budoucnu rozšířit síť svých evropských datových center.

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.