Zavřít reklamu

Ačkoliv jsme se prvního iPhonu s OLED displejem dočkali teprve letos, vypadá to, že se v nabídce Applu tento typ displejů dlouho neohřeje. Na světlo světa se totiž dostaly informace, které tvrdí, že nové a v mnoha ohledech kvalitnější displeje pro budoucí iPhony jsou prakticky hotové a jejich výroba je jen otázkou času. Stačí jen vyřešit, jak je efektivně a v dostatečném množství vyrábět.

Není žádným tajemstvím, že se velké světové společnosti v čele s Applem již řadu let zabývají otázkou micro-LED displejů, které jsou díky svám vlastnostem považovány za opravdovou budoucnost. Jablečná společnost se dokonce v roce 2015 rozhodla vybudovat tajné laboratoře, kde se vývojem micro-LED a OLED displejů zabývala, aby zjistila, jak je efektivně vyrobit a využít pro své budoucí produkty.

Micro-LED displeje, které mají úžasné zobrazovací vlastnosti jako klasické OLED panely ale dají se vyrobit daleko tenčí, mnohem jasnější a daleko energeticky šetrnější, chce Apple vyrábět ve spolupráci s TSMC. Vývoj této technologie je už prý tak daleko, že se Apple rozhodl z utajované laboratoře většinu svých inženýrů stáhnout a projekt dotáhnout do konce v USA.

Překonají i poslední překážku?

Ačkoliv se zdají předchozí řádky jako skvělý příslib do dalších let, s nadšením ještě chvíli počkejte. Některé zdroje z Taiwanu totiž tvrdí, že je vyvinutí kvalitní technologie věc jedna, její hromadná výroba však věc druhá. A právě v tom prý Apple zatím pokulhává. Ve druhé polovině letošního roku totiž údajně pilotní výrobu, která měla ukázat, jak náročný celý proces bude, spustil aby záhy zjistil, že je výborní kapacita, kterou potřebuje, alespoň protentokrát prakticky nemožná.

Snad se tedy Applu podaří veškeré výrobní problémy překonat a nové micro-LED displeje vnuknout svým produktům co nejdříve. Benefity, které by s nimi přišly, by totiž mnoho jablečných uživatelů uvítalo všemi deseti. Cesta je však ještě dlouhá. Nechme se tedy překvapit, kdy ji Apple prošlape.

three iPhone X FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.