Zavřít reklamu

Ačkoliv nám Appe oznámil, že svůj chytrý reproduktor HomePod začne prodávat až v prvních měsících příštího roku, nemusíme být úplně zoufalí. Jablečná společnost má totiž v rukávu ještě jedno želízko, které před koncem letošního roku mezi uživatele vypustí. Nemluvíme samozřejmě o ničem menším, než o iMacu Pro, který se stane ihned po svém vydáním nejvýkonnějším jablečným počítačem na trhu.

O iMacu pro profesionály toho už víme poměrně vše. Ostatně, největší lákadla nám prozradil sám Apple na červnové WWDC, na které jsme všichni se zatajeným dechem toho šedé monstrum při prezentačním videu obdivovali. Krom 5K displeje či impozantního 18jádrového procesoru však přinese iMac Pro i další velmi zajímavé novinky.

Siri dostane na iMacu nový rozměr

Za jednu z nejzajímavějších novinek se dá bezesporu považovat použití procesoru A10 Fusion známého z iPhonů 7, který jakožto koprocesor iMacu umožní velmi oblíbenou vlastnost, kterou znají uživatelé například z jablečných telefonů. Vývojáři, kteří prozkoumávali softwarový balíček bridge OS 2.0 od Applu, totiž přišli na to, že se díky němu na iMac dostane funkce “Hey Siri”.

Oslovení Siri by mělo na iMacu fungovat prakticky stejně jako na jablečných telefonech. Uživatel by měl mít k Siri přístup prakticky kdykoliv, čili nejen při práci na počítači ale i když je počítač vypnutý. Asistentka by se tím pádem na jablečných počítačích ještě více zabydlela a dodala jejich uživatelům ještě větší komfort.

Ačkoliv jsou tyto informace poměrně zajímavé, berme je zatím s patřičnou rezervou. Otazníků, které jsou ohledně nového iMacu Pro ve vzduchu, je zatím poměrně hodně a odpověď na ně přinesou až první dny používání tohoto brutálně výkonného stroje. Snad se tedy objasnění všech jeho vlastností dočkáme ještě před koncem tohoto roku. Stejný osud jako má HomePod bychom mu totiž rozhodně nepřáli.

Aktualizace: Podpora funkce „Hey Siri“ na Macu je potvrzena i následujícím videem a snímky z BridgeOS.

iMac Pro FB 3

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.