Zavřít reklamu

V minulém díle tohoto seriálu Jak na „++“ aplikace známé z jailbreaku jsme si ukázali, jak nainstalovat základ celých pluskových aplikací. Taktéž jsme si ve stručnosti řekli, co je to jailbreak. Pokud jste první díl nečetli, určitě doporučuji se na něj podívat, abyste byli v obraze a nezačali od prostředka. V dnešním, druhém díle této série vám ukážu, jak do vašeho počítače nebo Macu stáhnout a spustit program Cydia Impactor, který budeme společně s vývojářským profilem potřebovat pro nahrávání ++ aplikací. Tyto aplikace jsou klony originálních, avšak mnohdy mají plno užitečných funkcí navíc.

Část 2. – Cydia Impactor

Abychom mohli „plusplus“ aplikace do našeho zařízení dostat, mimo vývojářského profilu budeme potřebovat Mac nebo počítač a program Cydia Impactor. Tento program je stále ve fázi WIP (Work in Progress) a vyvíjí jej uživatel Jay Freeman, známý pod přezdívkou saurik. I když je Impactor stále ve fázi WIP, nikdy jsem se u něj nesetkal se žádnou závažnou chybou.

Stažení Cydia Impactoru

Z tohoto odkazu stáhneme Cydia Impactor. Dle vašeho operačního systému zvolíme požadovaný odkaz na stažení. Já jsem v mém případě zvolil Windows. Po kliknutí na odkaz se nám otevře okno pro uložení souboru. Po stažení .rar souboru na něj klikneme pravým a extrahujeme jej.

Používání Cydia Impactoru

Po úspěšném stažení Impactoru dvakrát klikneme na soubor Impactor.exe (nespouštějte program jako správce, nebude potom fungovat funkce táhni a pusť). První spuštění Cydia Impactoru může malou chvilku trvat. Poté se zobrazí malé okno, pomocí kterého budeme do našeho zařízení nahrávat ++ aplikace. Můžete si všimnout, že veškerá políčka v programu jsou prozatím prázdná. To se ale změní po tom, co k počítači připojíme telefon. Políčka se najednou vyplní a pokud se v první kolonce zobrazí název našeho zařízení, vše je v pořádku. Pokud se místo jména zařízení zobrazí například otazník, zkontrolujte, zda-li máte v počítači ovladače (většinou pomůže instalace / aktualizace iTunes). V případě, se i po těchto krocích zobrazí otazník, zkuste jednoduše restartovat počítač a zařízení.

V této druhé části jsme si ukázali, kde stáhnout program Cydia Impactor a jak jej spustit. Jelikož už máme vše připraveno, v další části této série vám ukážu, jak do telefonu ++ aplikace nahrát a taktéž se s vámi podělím o ty nejlepší zdroje těchto aplikací. Poté si rozebereme několik nejpoužívanějších a nejzajímavějších aplikací.

impactor_21

Dnes nejčtenější

.