Zavřít reklamu

Johny Srouji, senior viceprezident odboru hardwarových technologií v Applu, se při nedávném rozhovoru pro izraelský server CTech by Calcalist rozpovídal o výrobě čipů pro nadcházející generace iPhonů, o bezpečnosti systému Face ID a o rozšířené realitě.

Srouji má pod svými křídly tým zodpovědný za hardwarové technologie, jako jsou baterie, regulátory pamětí a aplikační procesory, včetně nového čipu A11 Bionic, který pohání nejnovější iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X. „Můj tým pracuje na čipech, které spatří světlo světa v roce 2020,“ zmínil se Srouji.

Srouji pochválil Izrael, kde se narodil a vyrůstal, za významné technologické přínosy pro jablečné produkty. Zmínil, že Apple nyní zaměstnává více než 900 inženýrů v Izraeli, přičemž před dvěma lety jich bylo o 200 méně.

Apple před několika lety otevřel výzkumné a vývojové kanceláře v Haifě na sever od Tel Avivu, což je druhé největší R&D centrum společnosti mimo USA. Pracuje zde tým inženýrů, který má na starosti navrhování, testování a inženýrství.

„Tým v Izraeli je klíčovou součástí celého inženýrského týmu v USA a dalších oblastech světa, ve kterých máme R&D. Věci, které dělají, jsou klíčové pro všechna naše zařízení.“ Srouji jako příklady uvedl systém čipu A11 Bionic, který najdete v nejnovějším iPhonu X, integrovaný Wi-Fi Bluetooth čipset v Apple Watch a komponentu pro ukládání dat v každém zařízení.

Apple za několik posledních let získal několik izraelských firem, například společnost PrimeSense, která vyvinula první Kinect senzor pro Xbox. Právě 3D senzory od firmy PrimeSense jsou považovány za jádro systému Face ID u iPhonu X. Dále Apple získal izraelský startup LinX, jehož technologie s dvěma objektivy se údajně používají u nejnovějších modelů iPhonů. A ještě koupila izraelskou firmu Anobit Technologies, která se zabývá výrobou flash pamětí, a startup RealFace, který vyvinul technologii pro rozpoznávání tváří.

Srouji dodal, že Face ID je nejrychlejší a nejbezpečnější systém pro rozpoznávání obličeje. Uvedl, že 3D masky by neměly oklamat Face ID, nicméně před pár dny se objevilo video, ve kterém se podařilo Face ID prolomit právě speciální 3D maskou.

„Pokud chci Face ID oklamat 3D modelem tváře, nemělo by to fungovat. Vše, co Apple dělá, je nejbezpečnější, nejspolehlivější a nejrychlejší. Pokud to nefunguje, existuje nějaký důvod. Další věc, která se týká Face ID, je ta, že se ve skutečnosti učíme. Učíme se přizpůsobovat – pokud vám narostou vousy, dáte si sluneční brýle, dostanete klasické brýle, nasadíte si čepici – bude to fungovat.“

face id fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.