Zavřít reklamu

Jednou z nejlépe hodnocených novinek iPhonu X jsou bezesporu zábavní Anomoji. S těmi si totiž uživatelé užívají opravdu vtipné chvilky a zkoumají, co všechno lze s touto zábavičkou provádět. Doposud jsme si však všichni mysleli, že je ke kopírování našich výrazů do obličejů animovaných postaviček potřeba senzor TrueDepth. To však zřejmě není pravda.

Senzory, které obličej uživatelů snímají, zajišťují jablečným uživatelům daleko větší bezpečnost a komfort při používání iPhonu X. Bez problému tak díky nim telefon odemknete, přečtete si z něj notifikace či potvrdíte platby v App Store. Jelikož jsou tedy senzory využívány pro mnoho účelů a jejich přesnost je opravdu vysoká, považovala většina z nás jejich použití pro dokonalé snímání tváře kvůli Animoji jako naprostou samozřejmost, která je k funkčnosti této novinky potřeba.

Stačí přední fotoaparát

Tento fakt však vyvrátil youtuber Marques Brownlee, který si při testování iPhonu X všiml velmi zajímavé věci. Když totiž došla řada na testování Anomoji, animované obličeje napodobovaly obličej youtubera i když Marques zakryl TrueDepth senzor v horním výřezu na displeji. Telefon tak podle všeho Animoji vytváří přes přední fotoaparát.

V tomto videu v čase 11:40 naleznete důkaz, že vám Animoji budou fungovat i při zakrytých senzorech:

Nabízí se tak otázka, proč jsme se novinky nedočkali i na zbylých letošních modelech 8 a 8 Plus. Pokud totiž Anomoji k funkci speciální senzory z iPhonu X nepotřebují, nebyla by jejich implementace díky prakticky stejnému hardwarovému vybavení iPhonů 8 na tyto telefony problém.

Jako nejlogičtější vysvětlení se tak jeví exkluzivita, kterou chtěl Apple dopřát pouze prémiovému modelu. Otázkou tedy spíše je, co Apple k tomuto kroku vedlo. Jsou opravdu noví Anomoji tak velkými rozdílovými hráči, že dokáží spolu s technologií Face ID, duálním fotoaparátem a OLED displejem pozvednout cenu iPhonu X na zhruba třicet tisíc korun? Těžko říct. Je však prakticky jasné, že se jich právě díky exkluzivitě pro iPhone X na jiných modelech nedočkáme.

Animoji FB

Dnes nejčtenější

.