Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Když se v žebříčku popularity dostala tvrzená skla před ochranné fólie, mnozí si říkali, jak zdokonalit i tak perfektní produkt, jakým tvrzené sklo bezesporu je? Tvrzené sklo dokáže zachránit displej Vašeho iPhonu při pádu či nárazu. Tedy, ve většině případů, je jasné že když iPhone spadne pod kola právě projíždějícího automobilu, ani tvrzené sklo jej nezachrání. Menší vada na kráse u ochranných tvrzených skel začala vylézat na povrch s příchodem iPhonu 6. iPhone 6 přišel s úplně novým displejem, na který jsme doposud nebyli zvyklý. Displej byl oproti iPhonu 5s mnohem větší a po stranách nebyl rovný, ale zaoblený. Tvrzená skla mohla pokrýt jenom rovnou část displeje. No jo, ale co s tím zbytkem?

Postupem času se na truhu začala objevovat tzv. 3D tvrzená skla, která nesou v dnešní době všemožná označení jako 3D, 4D, nebo dokonce i 5D. Všechno je to ale označení pro jeden a ten samý druh ochranného skla. 3D Tvrzené sklo chrání Váš iPhone až do krajů a zabraňuje tak poškození v zaoblených částech displeje. První 3D tvrzená skla za moc nestála, přesto ze těch x let od představení iPhonu 6 ušla stejně dlouho cestu ve vývoji, jako samotný iPhone. (Až k iPhonu X) a nyní se můžeme na 3D tvrzená skla opravdu spolehnout.

Které 3D Tvrzené sklo na iPhone nejlépe zvolit?

Výběr 3D tvrzených skel je velice individuální, tisíc lidí, tisíc chutí. Zkusím Vám tedy aspoň pár z nich představit a třeba si vyberete. Předem bych Vás rád upozornil, že 3D tvrzená skla nejsou tak bezchybná, jak se na první pohled může zdát, mají také své mouchy. Tou nejzávažnější je jednoznačně nekompatibilita s ochrannými kryty.

Jak může být tvrzené sklo nekompatibilní s ochranným krytem?

Pokud si lámete hlavu, které tvrzené sklo zvolit, tak jste se ještě asi nedostali k otázce, který ochranný kryt si vybrat, protože druhů a typů ochranných krytů je asi tak 100 000x více, než druhů a typů ochranných tvrzených skel. Pokud ovšem máte vybraný ochranný kryt a vybíráte k němu tvrzené sklo, podívejte se pořádně, zdali kryt příliš nezasahuje do displeje. V případě, že kryt zasahuje do displeje, může docházet ke “křížení” ochranného krytu a 3D tvrzeného skla. Ochranný kryt by tak nadzvedával 3D tvrzené sklo sklo, pod které by se následně dostával prach a nečistoty. Dbejte tedy vždy při výběru na to, aby bylo sklo kompatibilní s ochranným krytem.

Vetšina 3D tvrzených skel pasuje s tenčími gumovými či plastovými kryty. Naopak příliš si nerozumí s odolnějšími kryty, například od firmy UAG, nebo i s originálním koženými či silikonovými přímo od Applu.

Druhy 3D Tvrzených skel

Tvrzená skla s 3D zaoblením bych rozdělil do třech základních kategorií. První je 3D Tvrzené sklo (CLASSIC), které je vyrobeno na zobrazovací části displeje z tvrzeného skla dosahující odolnosti 9H. Na nezobrazovací plochu poté připadá tenký, pružný plastík, který perfektně přilne i k zaobleným částem displeje. Výhodou je také nízká hmotnost a snadná aplikace skla na mobil.

tvrzeny sklo 1

Malinko lepší co se odolnosti a zpracování týče jsou 3D Tvrzená skla s hliníkovým rámečkem, které také ochrání displej i na zaoblených hranách. Hliníkové lemování zaručí o něco kvalitnější ochranu bočních stran. Hliníkové lemování je vyráběno ve čtyřech barevných variantách: černé, stříbrné, zlaté a růžové, takže na své si přijdou i dámy.

tvrzeny sklo 2

Těmi nejkvalitnějšími skly, které můžete sehnat jsou prémiová ochranná 3D tvrzená skla, která jsou kompletně vyroběna ze skla. Ano, i jejich zaoblené části tvoří jedna celistvá vrstva skla. Díky tomuto kvalitnímu zpracování jsou 5x odolnější než klasická tvrzená skla. Přestože ani jeden druh 3D tvrzených skel nikterak nesnižuje citlivost dotyku, prémiová tvrzená skla na Vašem iPhonu vypadají asi nejlépe. (Jedná se o můj subjektivní názor). Mezi prémiovými 3D tvrzenými skly také nalezneme jeden malinko specifický druh. Jedná se o prémiové 3D sklo se silikonovým rámečkem. Díky silikonovým hranám je sklo mnohem méně náchylné na poškození a zároveň perfektně tlumí nárazy.

  • 3D Tvrzené sklo se silikonovým rámečkem je možné zakoupit již od 559 korun, což je oproti původní ceně 999 korun velice zajímavá nabídka!
tvrzeny sklo 3

Na všechny zmíněná skla můžete použít unikátní slevový kód pro čtenáře magazínu LetemSvětemApplem, díky kterému získáte 20% slevu i na již zlevněné zboží.

  • Slevový kód: LSA – Všechny produkty naleznete skladem na kamenné prodejně v ulici Ostrovského 32, Praha 5, 155 00.

Tvrzeny sklo 18 FB

Dnes nejčtenější

.