Zavřít reklamu

Ačkoliv jsou Apple Story některými skalními fanoušky společnosti Apple považovány skoro za posvátné chrámy, i ony se někdy stanou terčem lupičů. Ostatně, přesvědčili nás o tom ukradení více než tří set iPhonů X v předvečer spuštění prodejů. Tím však nájezdy na jablečné obchody ani z daleka neskončily.

Další incident se stal včera v ranních hodinách v londýnském Apple Storu na Regent Street. Zprávy, které z místa máme, hovoří o skupině deseti lupičů, kteří vtrhli do Apple Storu na pěti mopedech. Jedním z nich rozbili skleněnou fasádu a do obchodu vjeli.

Ačkoliv byla ostraha na místě, lupiči je začali ohrožovat kladivy, takže se strážní k žádnému odporu nezmohli. Ostatně, za méně než tři minuty, které lupiči v Apple Storu strávili, se není moc čemu divit. I přes velmi krátký čas však stihli odnést nové iPhony, iPady a Apple Watch. Přesná čísla však zatím Apple neprozradil. Odpoledne však našla policie dva kusy iPhonu X, které zločinci pravděpodobně při útěku z místa činu ztratili.

Podle posledních informací zatím policie žádného z pachatelů nezatkla, zkoumá však kamerové záznamy a vyslýchá svědky incidentu, takže je dopadení alespoň některých účastníků tohoto trestného činu spíše otázkou času.

Na video z místa činu se můžete podívat zde

Jsou Apple Story nedostatečně zabezpečené?

Jak už jsem uvedl v úvodním odstavci, podobné incidenty nebývají ve spojitosti s jablečnými obchody ničím neobvyklým. Vysoce ceněné produkty v minimálně střežených obchodech se skleněnými stěnami jsou pro zločince velmi zajímavým lákadlem. Objevují se proto názory, že by měl Apple na zabezpečení svých obchodů zapracovat daleko více a poskytnout tak svým zaměstnancům daleko větší jistotu bezpečí. Na pár místech už na tom Apple pracovat začal, některé obchody se však různých vylepšení v podobě bezpečnostních sloupků na zastavení jedoucích automobilů či extrémně pevných skel dočkají až za dlouho. Snad se tedy podobné incidenty obejdou bez vážnějších následků nebo ještě lépe, nebudou se dít vůbec.

apple store kradez

Dnes nejčtenější

.