Zavřít reklamu

Jednou z nejzajímavějších věcí, kterou letos Apple představil, je bezesporu jeho rozšířená realita ARKit. Ta se u uživatelů i vývojářů těší obrovské oblibě a samotní představitelé Applu jí do budoucna předpovídají velké věci. Aby se však mohla realita rozvíjet, je potřeba ji připravit ideální hardwarové podmínky. A právě na těch Apple podle nejnovějších informací usilovně pracuje.

Zpravodajci agentury Bloomberg dnes zveřejnili informaci, že se v laboratořích Applu intenzivně pracuje na novém 3D senzorovém systému pro zadní kameru, který by měl spatřit světlo světa už v roce 2019. Ten se bude lišit od nynějšího 3D systému, který je v novém iPhonu X využíván pro sken obličeje, jak funkcí, tak i samotnou technologií.

Čekají ARKit zlaté časy?

Nový systém by se měl zakládat primárně na algoritmech vyvozených z časů potřebných k tomu, aby se laser vyzařovaný ze systému dokázal vrátit do čočky po odražení se od objektu zpět. Díky tomu by pak mělo být fungování ARKitu a podobných zábaviček s rozšířenou realitou daleko kvalitnější a přesnější, což by logicky otevíralo zcela nové možnosti pro všechny vývojáře a uživatele. Systém TrueDepth pro Face ID se tak pravděpodobně na zadní kameře v budoucnu neobjeví.

Ačkoliv by byla tato novinka jistě velmi zajímavá, těžko říci, zda k ní Apple skutečně přistoupí. Po letošních problémech s výrobou, které byly zapříčiněny mimo jiné právě složitým 3D systémem pro přední kameru, si podobné experimenty Apple nejspíš dvakrát rozmyslí. Tím spíš u věci, která je pro některé uživatele absolutní zbytečnost a její využití není takové jako u již zmíněného Face ID. Pokud však na druhou stranu Apple na rozšířenou realitu do budoucna opravdu sází, podobný počin je zřejmě nevyhnutelný. Nechme se tedy překvapit.

iphone x fb

Dnes nejčtenější

.