Zavřít reklamu

AirPods jsou první bezdrátová sluchátka cupertinské společnosti. Zapnou se ihned po vytažení z nabíjecího pouzdra a automaticky se připojí k iPhonu, Apple Watch, iPadu či Macu. O sluchátka byl tak obrovský zájem, že ještě donedávna byla předpokládaná doba doručení 5 až 6 týdnů. Ale v současné době je v Apple Online Storu uvedena doba dodání 1 až 3 pracovní dny. Díky tomu, že se dodací lhůta tak výrazně zlepšila, by mohl Apple v letošním roce pokořit hranici 20 milionů prodaných AirPods.

Analytik Arthur Liao ze společnosti Fubon Securities odhaduje, že dodávky AirPods v letošním roce dosáhnou 20 milionů a v příštím roce 30 milionů.

Jediným výrobcem bezdrátových sluchátek je momentálně společnost Inventech, avšak průmyslové zdroje tvrdí, že i čínská firma Luxshare Precision Industry tvrdě pracuje na tom, aby se zařadila příští rok do dodavatelského řetězce cupertinské společnosti.

Společnost Inventec dále vyrábí i HomePody, které se objeví na trhu už v prosinci. V letošním roce továrny vyrobí pouze 50 tisíc HomePodů, nicméně v příštím roce by se měly podle odhadů analytika prodat až 4 miliony inteligentních reproduktorů.

Přestože se HomePod ještě neobjevil na pultech obchodů, už se začalo spekulovat o jeho nástupci. Podle všeho by měl disponovat například  systémem pro rozpoznávání tváře pomocí Face ID.

Apple AirPods FB

Zdroj: iDownloadBlog

Dnes nejčtenější

.