Zavřít reklamu

Ani první pracovní den nového tohoto týdne vás neochudíme o pravidelnou dávku problémů, které se ve spojitosti s novými iPhony X objevily. Ač jsme ve skrytu duše doufali, že vám o nich píšeme v pátek naposled, bohužel se naše přání nevyplnilo. Čím dál víc uživatelů si totiž začíná stěžovat na problémy s horním reproduktorem.

Nový problém iPhonu X spočívá ve zvláštním bzučení a praskání z horního reproduktoru, když je ním přehrávaný zvuk přehráván ve vysoké hlasitosti. Problém navíc přetrvává u veškerého přehrávání zvuku, takže uživatele ruší jak při poslechu hudby či videa, tak při hovorech, FaceTime či dokonce budíku. I my v naší redakci jsme se mimochodem s tímto problémem setkali.

Obzvlášť při hovorech je praskání v reproduktoru opravdu velmi nepříjemné a v některých případech prý sníží kvalitu hovoru zhruba o polovinu. Uživatelé se tak z hlasitého odposlechu zesíleného na vyšší hlasitost dozvědí srozumitelně opravdu málo informací.

Další problém se softwarem?

I když je problém opravdu nepříjemný a na Apple nevrhá v žádném případě dobré světlo, vypadá to, že se jedná o ryze softwarovou záležitost, která by měla být bez problému vyřešena v některé z dalších aktualizací. Tomu napovídá i fakt, že se k tomuto vysvětlení přiklání i samotní zaměstnanci Apple Storů, kteří již pár takto vadných kusů vyměnili za nové, které však trpěly stejnými problémy. Softwarová chyba je tak podle nich nejpravděpodobnějším vysvětlením.

Ostatně, podobný problém zažily před časem i nové iPhony 8, kterým praskalo v reproduktorech při hovorech též kvůli softwarové chybě. I když je jejich problém od problému nové desítky lehce odlišný, mohl by mít alespoň částečně stejného jmenovatele.

Ačkoliv není v tuto chvíli zatím jasné, kolik uživatelů tento problém postihl, zdá se, že jich málo není. Samotný Apple se však k celé záležitosti zatím nevyjádřil a není tedy jasné, zda již na vyřešení problému pracuje či zatím shromažďuje informace. Snad se tedy jedná skutečně “jen” o softwarový problém, který vyřeší drobná aktualizace. S ohledem na zbytek problémů s iPhonem X souvisejících bych však osobně s koupí tohoto krasavce ještě chvíli vyčkal.

face id iphone x

Dnes nejčtenější

.