Zavřít reklamu

Před nějakou dobou jsme vás informovali o tom, že spousta předních analytiků zabývajících se cupertinskou společností, se domnívá, že rozšířená realita ARKit, která byla představena v rámci iOS 11, je předzvěstí produktu zvaného Apple Glass, respektive iGlass. Nikkei Asian Review uvádí, že komponenty pro zařízení rozšířené reality bude vyrábět tchajwanská společnost Catcher Technology, která momentálně vyrábí kovové šasi pro iPhony, iPady a MacBooky.

Allen Horng stojící v čele firmy Catcher Technology údajně uvedl, že produkty s rozšířenou realitou by měly nejenže vypadat dobře, ale zároveň by měly být dostatečně lehké na to, aby je uživatelé mohli nosit. „Podle toho, co jsme se dozvěděli, budou nové AR produkty vypadat dobře a budou dostatečně lehké … vyrobit šasi pro takové zařízení je velice komplikované, a tak v současné době existuje ještě dost překážek,“ řekl Horng analytikům a novinářům na úterní konferenci. Nikkei Asian Review tak se svou zprávou opět vyvolává spekulace o takzvaných Apple Glass.

Apple údajně vyvíjí digitální brýle, které by se daly bezdrátově připojit k iPhonu a zobrazovaly by obrázky a další informace v zorném poli nositele. Jablečná společnost experimentuje s několika prototypy, ale podle slov Tima Cooka jsou zatím hudbou budoucnosti, a tak není zřejmé, kdy se jich dočkáme.

Tim Cook, který má obrovský zájem o rozšířenou realitou, nedávno řekl, že technologie jako taková stále neexistuje, tedy alespoň ne v žádoucí kvalitě. Apple řeší problémy především se zorným polem a kvalitou displeje.

Analytik Jeff Pu ze společnosti Yuanta Investment Consulting se domnívá, že Apple Glass budou odhaleny koncem roku 2019. Sice se ještě nedávno mluvilo o roku 2018, avšak to už je méně pravděpodobné.

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.