Zavřít reklamu

Stalo se vám někdy, že jste potřebovali najít účtenku, abyste se podívali, zda se na vadný produkt stahuje ještě záruka či nikoliv, ale nemohli jste ji ani za nic nikde doma najít? Tak přesně s tímhle je konec. Do redakce se nám totiž dostala skvělá aplikace na shromažďování účtenek, o kterou by byl hřích se s vámi nepodělit.

Když jsem si iOS aplikaci flyceipts do svého telefonu stahoval, byl jsem na ní ohromně zvědavý. Schraňování účtenek na jednom místě je totiž sice opravdu skvělé, pokud by však vývojáři nevytvořili jednoduchou možnost, jak je do telefonu rychle vložit, nejspíš by pro mnohé z nás cenu neměla. To se však naštěstí nestalo, aplikace totiž funguje takřka dokonale.

Po instalaci aplikace se zaregistrujete a rozmyslíte si, jaká nabídka je pro vás ta nejvýhodnější. Pro nejjednodušší správu účtenek bych vám však osobně doporučil nabídku Prémium účtu. Sice za ní zaplatíte 89 korun měsíčně nebo 979 korun ročně, dostanete však obrovské výhody. K tomu se ale dostaneme ještě později.

Vše je neuvěřitelně jednoduché a rychlé

Jakmile aplikaci spustíte a provedete prvotní registraci, můžete začít s přidáváním vašich účtenek. Celý proces je opravdu neuvěřitelně jednoduchý a rychlý, aplikace totiž provede značnou část otravných úkonů za vás. Pro vytvoření nové účtenky stačí klepnout na + uprostřed spodní lišty a následně účtenku oskenovat fotoaparátem telefonu. I to je však velmi jednoduché. Po zvolení fotoaparátu na pravé straně aplikace a následném namíření telefonu na účtenku vás bude aplikace sama navigovat pomocí světle modrého ukazatele. Jediné, co musíte udělat, je dostat účtenku do jím vymezeného pole a vyfotografovat ji. Poté už si jen zvolíte, jakou velikost má vámi vyfocená účtenka v telefonu zabírat a necháte aplikaci dělat svou práci.

Aplikace si ve velmi krátkém časovém intervalu vytáhne z účtenky prakticky vše, co je potřeba. Nemusíte tak pracně přepisovat cenu, datum nákupu či místo, kde jste produkt koupili. Pokud se však přeci jen stane, že se aplikaci některé informace přečíst nepodaří a na stránce “Přehled” se vám rozsvítí u Neúplné v zeleném kolečku nějaké číslo, velmi rychle lze vše  doplnit. Z osobní zkušenosti však mohu říci, že jsem do svých účtenek informace skoro nedoplňoval a když už, byly to účtenky z menších obchodů psané rukou, za což se samozřejmě na aplikaci zlobit nemůžeme.

Všechny údaje, které aplikace z účtenky vytáhne, si můžete samozřejmě vlastnoručně změnit a vytvořit si díky tomu svůj osobitý systém, ve kterém se vám bude lépe orientovat. Pokud však chcete mít přehled opravdu dokonalý, připlaťte si za prémium a využívejte možnost zařazovat účtenky do vlastních kategorií. Ostatně, detailněji si to můžete prohlédnout v naší galerii.

Systém složek vás bude bavit

Mě osobně se však ze všeho nejvíce osvědčil starý dobrý “složkový” systém. Vytvoření příslušných složek je opravdu jednoduché a v dlouhodobém horizontu se vám alespoň podle mého názoru vyplatí. Umožní vám například velmi rychlý pohled na účtenky jednotlivých členů rodiny. Samozřejmě si však můžete vytvořit složky naprosto jiné a místo členů rodiny zařazovat účtenky podle obchodů, ze kterých jste si produkty odnesli či podobně.

Velmi sympaticky se mi též jeví možnost analýz výdajů, které jsou však dostupné pouze na webu aplikace. Ten je však responzivní, takže si jej můžete bez omezení prohlédnout prakticky na čemkoliv. Pokud se však nechcete zhrozit z toho, kolik vaše drahá polovička utratila v posledním čtvrt roce za oblečení (ano, i samotné kategorie produktů tam velmi snadno vyfiltrujete), doporučuji analýzy moc často nepoužívat.

Upozorní vás na expirující účtenky

Další věc, která se mi na aplikací vážně líbí, je upozornění na končící záruku vašich produktů. Pokud se totiž datum vaší účtenky začne pomalu přibližovat konci záruky, aplikace vás na to v přehledu opět upozorní. Osobně bych to však přivítal i ve formě widgetu, který ale zatím chybí. I přesto rozhodně palec nahoru.

[appbox appstore id1241910913]

Když to tedy celé shrnu, aplikace flyceipts je podle mého názoru opravdu skvělým pomocníkem do každodenního života. Ušetří vám totiž opravdu mnoho stresu při hledání papírových účtenek, zanalyzuje vám vaše výdaje a je navíc extrémně jednoduchá a intuitivní. Jediné, co mi na ní trochu chybí, je onen widget upozorňující na blížící se expiraci. S ohledem na její ostatní funkce to však lze považovat spíše za maličkou mušku, kterou navíc mohou vývojáři kdykoliv bez problému doladit. Pokud si tedy chcete udělat ve svých účtenkách jednou provždy ukázkový pořádek, flyceipts je pro vás jasná volba.

flyceipts

Dnes nejčtenější

.