Zavřít reklamu

Kdo v loňském roce neslyšel o fenoménu Pokémon GO, jako by ani nežil. Hra se okamžitě dostala do povědomí především díky svému tématu a zejména i proto, že využívala stále na popularitě rostoucí rozšířenou realitu, tedy okolní svět obohacený o prvky ze hry. Jenže postupem času přestal být o Pokémon GO zájem a hru postupně hrálo stále méně a méně uživatelů. Její tvůrci, vývojáři z Niantic Labs, ale rozhodně nechtějí zůstat v zapomnění, a tak chystají další podobný titul. Tentokrát ale nebudou hlavním tématem Pokémoni, nýbrž slavný čaroděj Harry Potter a jeho kouzelný svět.

Se zprávou dnes přispěchal zahraniční server TechCrunch, který se nechal slyšet, že Niantic Labs vyvíjí další hru založenou na rozšířené realitě a jejím hlavním tématem bude právě svět Harryho Pottera. Hra dostane název Harry Potter: Wizards Unite a spatřit světlo světa by měla už během příštího roku.

Specifické detaily zatím nejsou známy, ale podle všeho by stejně jako v případě Pokémon GO měla mít na nový titul s mladým čarodějem vliv předchozí hra Ingress, která se nesla v podobném duchu, jako loňský fenomén, jen se tolik neproslavila. Vypadá to tedy, že hlavním úkolem v Harry Potter: Wizards Unite bude opět získávání různých postav, dobývání a obrana některých lokací, sbírání předmětů apod.

 

Fanouškovské ukázky, jak by mohla vypadat hra Pokémon GO na téma Harryho Pottera:

Harry Potter GO

Dnes nejčtenější

.