Zavřít reklamu

Dnes ráno jste si mohli na našem webu přečíst poměrně zajímavé novinky ohledně tajemstvími opředených Apple Glass. S informacemi o nich se však podle posledních zpráv agentury Bloomberg roztrhl pytel a my o nich díky tomu víme zase o pár zajímavých detailů více.

Reportér Bloombergu Mark Gurman, jehož informace můžeme s ohledem na minulost považovat za velmi důvěryhodné, totiž okolo vývoje jablečných brýlí pátral a díky svým zdrojům zjistil opravdu zajímavé věci.

Celá technologie, která je pro Apple Glass potřebná, by měla být hotová do roku 2019. Jablečná společnost by pak ráda brýle uvedla o rok později. Časový harmonogram se však může samozřejmě s ohledem na různé komplikace či úspěchy poměrně snadno změnit. Jablečné brýle by měly disponovat vlastním operačním systémem, který by se měl nazývat rOS. Ten by měl čerpat velkou měrou z klasického iOS, některé prvky by však byly opraveny speciálním požadavkům brýlí. Vývoj rOS údajně vede bývalý ředitel softwarové grafiky Geoff Stahl.

Dočkáme se dokonce i speciálního App Storu

Součástí rOS by měl být i jejich vlastní App Store, ze kterého si jejich uživatelé stáhnout nejrůznější aplikace. Je tedy jasné, že se Apple od hlavní myšlenky svých operačních systémů vzdálit nechce a rOS chtějí do již existující rodiny co nejvíce začlenit.

Mark také zjistil, že je fáze vývoje operačního softwaru tak daleko, že již umožňuje testování na brýlích pro virtuální realitu. Jableční inženýři prý využívají HTC Vive či Oculus Gear VR. Finální verze však poběží samozřejmě na produktu z dílny Applu. Jeho výroba by však už neměla být žádným větším problémem. Celý projekt by měl být označován kódem T288 a vzniká v Cupertinu a Sunnyvale. Hlavní prim při jeho vývoji hraje tým, v jehož rukách vznikl například fenomenální ARKit.

Uvidíme, jak tedy nakonec celý vývoj této technologie dopadne. Pokud jsou však zprávy od Gurmana pravdivé a Apple skutečně vyvíjí svůj vlastí operační systém, mohli bychom se dočkat něčeho mnohem sofistikovanějšího, než jen strohého promítání obrazu z iPhonu či Apple Watch do našich brýlí. Zatím je však těžké cokoliv předpovídat, konečnou podobu projektu ukáže stejně až čas.

Dnes nejčtenější

.