Zavřít reklamu

YouTube se dnes dočkal aktualizace, která potěší především všechny majitele iPhonu X. Od nové verze se totiž aplikace chlubí funkcí „pinch to zoom“, která umožňuje roztáhnout video na celý displej nového jablečného telefonu. Na Super Retina HD panelu si také nyní můžete vychutnat 1440p video v dokonalé kvalitě.

 

Na YouTube nenajdete jedno jediné video, které by bylo natočené v rozlišení s poměrem stran 19,5:9, tedy se stejným jako se chlubí displej iPhonu X. Vzhledem k tomuto faktu se tak při použití funkce „pinch to zoom“ video jenom roztáhne přes celou obrazovku, a tak se vám horní a dolní okraje obrazu skryjí. V některých případech to nemusí absolutně vadit, jindy ale naopak třeba uvidíte jenom polovinu hlavy apod. Stejně tak vám část videa zakryje i výžez v displeji, jde však o zanedbatelný kousek. Možnost roztáhnout video na celý displej telefonu je ale rozhodně vítaná.

Po boku funkce „pinch to zoom“ přináší nová aktualizace pro iPhone X ještě jednu výhodu. Všechna videa, která jsou dostupná v rozlišení 2560×1440 (označované jako 1440p), se v tomto rozlišení budou na displeji iPhonu X i automaticky přehrávat. Například na iPhonu 8 Plus se videa automaticky přehrávají v 1080p, což je ostatně i pochopitelné, protože telefon disponuje panelem s rozlišením 1920×1080. iPhone X bohužel na 1440p svým rozlišením 2436×1125 nedosahuje, ale i přesto na něm 1440p videa vypadají lépe než videa ve Full HD.

 

iPhone-X YouTube FB

 

 

Dnes nejčtenější

.