Zavřít reklamu

Jablečná společnost dnes oznámila, že se chystá velmi brzy spustit druhou vlnu prodejů svých nových vlajkových lodí. Od 24. listopadu tak přibude na seznamu zemí prodávajících iPhone X dalších třináct zástupců. Stávající seznam tak rozšíří na rovných sedmdesát zemí.

Tři týdny od spuštění první vlny prodejů iPhonu X si tak na své konečně příjdou i obyvatelé Albánie, Bosny, Kambodži, Kosova, Macau, Makedonie, Malajsie, Černé Hory, Srbska, Jihoafrické republiky, Thajska, Turecka a Jižní Koreji.

Jak se povede iPhonu X v domovině konkurenčního Samsungu?

Právě prodeje v poslední zmiňované zemi jsou pro Apple velkou neznámou. Jihokorejskému trhu totiž vládne pevnou rukou domácí Samsung, který navíc sklízí se svým poměrně čerstvě představeným modelem Note8 obrovské úspěchy. Před pár dny jsme vás na našem druhém webu například informovali, že se mu podařilo jeho Note8 prodat v Jižní Koreji za měsíc prodejů zhruba milion a další desítky tisíc mizí ze skladů každý den. Před pár měsíci se navíc čile spekulovalo o tom, proč se Samsung rozhodl svůj Galaxy Note8 uvolnit o poznání dříve, než tomu bylo zvykem v minulých letech. Mnoho indícií ukazovalo na možné obavy právě z iPhonu X. Bude tedy jistě zajímavé sledovat, jak si jihokorejský trh na iPhone X zvykne a zda jej příjme či se na něm v tvrdé konkurenci místních značek prosadit nedokáže.

Zákazníci z druhé prodejní vlny mají oproti těm z vlny první v pár věcech výhodu. Prémiové telefony se k nim sice jako k prvním nedostanou, mají však alespoň díky mnoha postřehům a recenzím daleko více času na rozmyšlení, zda si nový iPhone X pořídí či nikoliv. Jelikož však slyšíme na novou desítku v drtivé většině jen slova chvály za její fenomenální displej, úžasný fotoaparát, kvalitně zvládnutou technologii Face ID či zábavné Animoji, důvod k obavám, které by mohly v krajním případě nákup zmařit, mít nemusí.

Nechme se tedy překvapit, jak si povede tento odraz budoucnosti iPhonů i na dalších světových trzích. Pokud se však vyplní předpoklady a prodeje půjdou alespoň tak, jak trzích, kde už se telefony prodávají, nemusí se Apple obávat takřka ničeho.

three iPhone X FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.