Zavřít reklamu

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že se u nových Apple Watch 3 ve verzi bez LTE objevil poměrně nepříjemný nešvar. Někteří jejich uživatelé si totiž začali stěžovat na zvláštní pruhy, které se objevily po zhasnutí displeje a nejdou žádným způsobem odstranit. Vypadá to však, že tím problémy spojené s jablečnými kukačkami nekončí. Tentokrát se ale týkají všech řad.

Problém, který začali s přechodem na watchOS 4.1 někteří uživatelé hlásit, spočívá v tom, že se hodinky samovolně restartují, kdykoliv jejich uživatel využije Siri a zeptá se ji, jaké je venku počasí. Podle uživatelů je však aplikace Počasí v naprostém pořádku, příčina je tak opravdu záhadná. Zajímavé je i to, že se s problémem setkávají pouze někteří uživatelé v Kanadě, USA a Evropě.

Může za to změna času?

Podle některých uživatelů se dokonce tato chyba objevila de facto ze dne na den, protože jim Siri ještě před pár dny dotazy na počasí bez problému odpověděla. V úvahu tak připadá varianta, že má chyba co do činění s datem či něčím podobným. Někteří uživatelé ji například přisuzují změně času, která byla v mnoha regionech USA a Kanady nastavena až na neděli 5. listopadu. Právě přebytečná hodina, která u změny času nastane, mohla software Apple Watch zmást a způsobit problémy. Se stoprocentní jistotou se to však říci nedá. Tím spíš, když se evropští uživatelé, kteří by neměli být změnou času v USA poznamenáni, začali ozývat až v posledních hodinách.

Tak či tak se Apple k celému problému, který je opravdu velmi čerstvý, zatím nevyjádřil. Jelikož je však jedná o softwarovou chybu, její nápravy se s největší pravděpodobností dočkáme velmi brzy. Pokud vás však podobná svízel na hodinkách také potkala, nejlepší bude Siri na Počasí alespoň do další softwarové aktualizace nepoužívat. To však nebude v našem případě, kdy Siri využívá opravdu malé procento Čechů a Slováků, zas tak velký problém.

apple-watch-3-fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.