Zavřít reklamu

To, že jsou Apple Watch celosvětově obrovsky oblíbené, jste se na našem webu mohli dočíst v minulých týdnech a měsících mnohokrát. Díky včerejšímu oznámení finančních výsledků za Q4 už však známe i přesná čísla. Ty jsou podle očekávání opravdu fenomenální.

Kdo by čekal, že se prodeje jablečných kukaček zvýšily jen nepatrně, šeredně by se pletl. Zářijové představení nových Apple Watch 3, jejichž nejzajímavější funkcí je podpora LTE, totiž odstartovalo obří prodejní boom, který znamenal podle slov Tima Cooka prodejní nárůst o 50 % oproti předchozímu kvartálu. Přesná čísla však bohužel k dispozici nejsou.

Velmi dobré prodeje však zaznamenali i produkty z kategorie “Ostatní”, tedy Apple TV, iPod Touch a různé doplňky. Tržby za ně totiž meziročně poskočily o skvělých 36 % z 2,735 miliardy dolarů na 3,231 miliardy dolarů.

AirPods jsou fenomén

Pokud by vás pak zajímalo, jak si vedly například velmi oblíbená sluchátka AirPods či Beats, ani u nich nám Apple přesné číslo neprozradil. Víme však, že se prodejnost nositelné elektroniky, do které patří Apple Watch a právě zmiňovaná sluchátka, meziročně o 75 % zvýšila, takže se ani na této frontě nemusí Apple o svůj úspěch obávat. Tomu svědčí i srpnový výzkum analytiků z NPD, kteří zjistili, že představují jablečné AirPods neuvěřitelných 85 % segmentu všech bezdrátových sluchátek.

Finanční výsledky za Q4 jsou sice opravdu zajímavé, o něco zajímavější však nejspíš budou výsledky prvního kvartálu roku příštího. Do těch se totiž již plnou měrou podepíšou prodeje prémiových iPhonů X. Snad se tedy Applu podaří podobné výsledky zopakovat a svůj rekord možná i o něco posunout.

apple-watch-series-3-verge FB

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.