Zavřít reklamu

Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple, v závislosti na včerejších finančních výsledcích za Q4 reagoval na poptávku po iPhonu X. Nedokázal sice přesně určit, kdy Apple dosáhne rovnováhy mezi nabídkou a poptávkou, ale řekl, že se jablečná společnost každým dnem snaží zvyšovat produkci nové „desítky“:

„Odbyt nového iPhonu X je velice dobrý. Musíme brát ohled na to, že iPhone X je nejpokročilejší iPhone, který Apple kdy vytvořil. Je v něm velká spousta nových technologií. Jsme opravdu šťastni, že každým dnem můžeme zvyšovat výrobu, abychom co nejdříve uspokojili všechny zákazníky.“

 

Tim také řekl, že objednávky iPhonu X jsou opravdu veliké – jak pro přímé zákazníky, tak pro partnery společnosti po celém světě. „Těším se, až se zařízení dostane do rukou zákazníků,“ zmínil. Cook se také zmínil o prodejích iPhonu 8 a 8 Plus. Řekl, že ve chvíli, kdy se tyto iPhony uvolnily do prodeje, okamžitě se staly nejprodávanějšími produkty společnosti Apple. V případě „Pluskové“ verze jablečná společnost zaznamenala nejrychlejší nával objednávek. „Nečekali jsme to, bylo to pro nás veliké překvapení,“ řekl.

Dále Cook uvedl, že je velice těžké předpovědět, jak se prodeje iPhone 8 a iPhone X nakonec vyvinou. A to proto, jelikož je to poprvé v historii, kdy Apple bude nabízet tři iPhony představené zároveň ve stejnou dobu. Zmínil také, že čím dál tím více lidí platí za iPhone formou měsíčních poplatků. Měsíční poplatky u operátorů začínají na 33 dolarech, což Tim označil jako „jedno kafe denně“. „Cena iPhonu X je úměrná tomu, co nabízíme. Mohli bychom si účtovat klidně větší cenu,“ dodal.

iPhone X Tim Cook FB

Dnes nejčtenější

.