Zavřít reklamu

Představte si, že s procházíte ulicemi New Yorku a z ničeho nic před sebou spatříte obrovskou frontu lidí, která stojí pár dní před zahájením prodejů iPhonu X frontu před skleněným výtahem do metra v domnění, že to budou právě oni, kdo si novou vlajkovou loď předčasně odnese. Tak přesně takovou situaci jste mohli zažít v New Yorku před pár dny.

Dokonalý plán

Tamní improvizační skupina se rozhodla, že si z nebohých newyorčanů trochu vystřelí. Sehnala si proto modrá trička zaměstnanců Apple Storu, velké nakousnuté jablko, pár dobrovolníků na ztvárnění fronty před Apple Storem, falešnou reportérku, taštičky nápadně podobné těm z Apple Storu a vydala se uskutečnit svůj ďábelský plán.

Jako falešný Apple Store si vybrali skleněný výtah z metra, který se svou architekturou klasickým Apple Storům alespoň částečně podobá. Všem kolemjdoucím pak tvrdili, že se Apple k přesunutí svého obchodu rozhodl z důvodu rekonstrukce Apple Storu z 5. Avenue. A světě div se, podařilo se.

Za pár dobrovolníky a improvizátory, kteří si před výtah označený nakousnutým jablkem stoupli, si začali pomalu stoupat i další kolemjdoucí, kteří celé habaďůře uvěřili. Ty dokonce začala po chvíli vyzpovídávat i falešná reportérka, která dodala celé taškařici na věrohodnosti.

Nečekaný úspěch

Když si herci uvědomili, že se na jejich pokus chytilo opravdu hodně lidí, začali se lehce obávat jejich reakce po tom, co jim celou situaci vysvětlí. Proto se rozhodli oznámit, že je iPhonů X jen velice málo a dostane se jen na několik vyvolených. Nicnetušící šťastlivci, kteří pak do výtahu v domnění, že vede do skutečného Apple Store nastoupili, dostali v metru od herců pokyny a taštičky, se kterými se pak vítězoslavně vraceli nahoru. Tam už na ně čekali nadšení zaměstnanci Apple Storů, kteří jim po vzoru těch pravých po koupi prémiového iPhonu X tleskali. “Zákazníci” pak na oplátku předstírali obrovské nadšení a celý plán jen vylepšili.

Je jasné, že ti, kteří mají o spuštění prodejů iPhonu X přesnější informace, nad podobnou recesí mávli rukou. I tak se však jedná o opravdu skvělý vtípek, který se jeho autorům vydařil do posledního detailu a své oběti potahali za nos opravdu dokonale. Bravo.

Fake-Apple-Store

Dnes nejčtenější

.