Zavřít reklamu

Dvě banky ve Velké Británii věří ověřovacímu systému Face ID natolik, že už ho integrovaly do svých aplikací pro mobilní bankovnictví. Bank of Scotland a Nationwide se staly prvními bankami, jejichž mobilní aplikace jsou kompatibilní s novou technologií rozpoznávání obličeje, kterou Apple představil na zářijové konferenci jako jednu z klíčových funkcí iPhonu X.

Uznávaný analytik Ming-Chi Kuo dokonce předpověděl, že Face ID zcela nahradí Touch ID na budoucích iPhonech a iPadech.

Obě bankovní aplikace umožňují přihlášení otiskem prstů Touch ID. Skutečnost, že banky umožňují přihlásit se i přes Face ID, pouze ukazuje, že finanční sektor vložil do ověřovací technologie od Applu plnou důvěru i navzdory tomu, že systém může u identických dvojčat selhat.

Apple přiznal, že Face ID nemusí být schopen rozlišit identická dvojčata, a proto v takových případech doporučuje uživatelům chránit svá citlivá data pomocí přístupového kódu. Dále Apple ujišťuje, že šance, že odemkne iPhone X náhodná osoba svou tváří, je asi 1:1 000 000, zatímco u Touch ID byla šance 1:50 000.

První recenze tvrdí, že Face ID je spolehlivý a jednoduchý způsob, jak odemknout iPhone X. Avšak cupertinská společnost má ještě co dělat, aby veřejnost přesvědčila, že ověřování obličejem je budoucnost. Podle průzkumu, který v říjnu provedl Top10VPN.com až 79 % respondentů upřednostňuje Touch ID a přístupový kód.

face-id-fb-II

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.